Càritas d`Urgell participa a la Marató contra la pobresa coincidint amb l`assemblea anual

Aquest dissabte 19 de maig, s`ha celebrat a la Seu d`Urgell l`assemblea anual de l`entitat en la que s`ha fet un recull de l`activitat de l`any 2011, en presència dels voluntaris. Coincidint amb aquesta trobada s`ha celebrat un matí solidari en contra de la pobresa que s`ha iniciat a les 11:30 amb un cercavila al Pati Palau fins a la Plaça de les Monges, on s`han fet jocs pels infants i una degustació de productes de comerç just. En acabar l`assemblea, tots els voluntaris s`han afegit a l`activitat solidària i s`ha llegit un manifest contra la pobresa, on s`ha plantejat “la necessitat urgent d`un nou Desenvolupament i una nova Economia que estiguin al servei de les persones i la justicia”; s`ha destacat que el 20% de la població mundial posseeix el 90% de la riquesa del planeta, i que més de 4.000 milions de persones viuen en estat de pobresa. Càritas ha considerat que hem de tenir “la convicció certa de que sí que podem fer-hi alguna cosa, per petits que siguem. Amb la nostra manera de viure, de comportar-nos, d`actuar èticament i compromesament, podem influir positivament en el nostre entorn. (…) Cridem a tots el ciutadans i ciutadanes a sumar-se a la lluita contra la pobresa i l`exclusió. Perquè ningú no es quedi fora de joc. Perquè totes les persones puguem viure amb dignitat i amb plenitud de drets i llibertats”. Després s`han llençat 1.500 globus al cel. Càritas ha participat, d`aquesta manera, en la campanya de la Marató de recollida de fons de TV3 en contra de la pobresa. Acollida de les persones, el més important Càritas d`Urgell està fent un gran esforç per pal·liar els efectes de la crisi en la població de la diòcesi. Els programes d`acollida als quins més necessiten un cop de mà han estat la pedra angular de la nostra tasca vers la societat: hem repartit ajuts econòmics per valor de 50.954 euros. 2.300 intervencions directes sobre problemes personals, familiars. Les parròquies s`han mobilitzat per a distribuir aquesta ajuda i s`han augmentat el nombre d`atencions en un 16%. S`ha augmentat notablement -en un 26%- el nombre de persones de nacionalitat espanyola ateses. Qui s`adreça a Càritas per demanar ajuda són majoritàriament dones, en un 61% . S`han repartit 66.423 quilos de menjar de primera necessitat. En els punts d`acollida hi ha hagut un augment del 75% en serveis d`ajuts econòmics enfront el 2.010. Es van atendre 252 transeünts. Aquestes són dades que s`han fet públiques a l`assemblea anual, presidida per l`Arquebisbe d`Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, que ha volgut fer una agraïment a “tots els responsables, treballadors i voluntaris”, per la seva “impagable dedicació constant”: “Gràcies a tots els qui aporteu els vostres donatius, el vostre suport i la vostra inventiva. Gràcies a tots els qui ens ajuden a ser millors compartint entre tots els que som i tenim, i especialment ens exigeixen que visquem amb coherència la fe cristiana que prediquem”. Mons Vives ha estat a la taula acompanyat pel Delegat Episcopal de Càritas, Mn. Jaume Mayoral, que ha parlat de la fraternitat “que porta a una actitud de servei i d`acció que s`estén per tot el món, i a casa nostra, a les 363 parroìquies que formen la gran comunitat diocesana d`Urgell”; i del director voluntari de l`entitat que ha destacat en la presentació dels resultats que “Càritas, sense voler institucionalitzar la dependència ni la caritat com a sistema de vida, hem incrementat i haurem d`incrementar més esforços per poder ajudar els que més ho necessiten”. La tasca de Càritas no només s`ha centrat a través dels 239 voluntaris que hi van treballar gratuïtament en l`any 2011, en els problemes del dia a dia a casa nostra: s`han recollit 23.976 euros en la campanya d`emergències humanes per la greu crisi humanitària al Corn d`Àfrica, gràcies a la solidaritat dels fidels. 239 voluntaris treballen en 26 projectes d`acció social Amb el projecte de la roba solidària, a través de la botiga Grapats, del reciclatge de la roba i de la seva reutilització s`han recollit 70.472 euros que s`han dedicat als programes d`acollida i de reciclatge laboral. En els programes de suport socio-laboral s`ha cercat la formació de persones aturades, el reciclatge i la millora de condicions per accedir al món laboral; amb cursos de llengua i cultura i de formació específica que s`han dut a terme al Centre Sant Domènec de Balaguer i a la Seu d`Urgell. S`ha donat suport a 324 persones. Voluntaris i treballadors han estat compartint un mateix objectiu en la formació de noves generacions: donar suport als infants i adolescents en la seva escolarització. A través de la Unitat d`Escolarització Compartida, UEC, es treballa per resoldre el fracàs escolar dels adolescents; i els Casals d`Estiu i el reforç escolar eduquen en valors i continguts escolars als infants. Càritas a més, és membre patró de la Fundació de Suport Centre Català de Solidaritat i ajuda als joves amb drogodependències, i dona atenció als joves en la rehabilitació amb tallers al Centre Sant Domènec. http://youtu.be/BV4UIKb-774

Portadors de petits miracles

0€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum

ES36 2100 0018 1702 0051 6790

BIZUM 33449

Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *