Medalla d’Or del Parlament de Catalunya a Càritas Catalunya

Càritas Catalunya rebrà enguany la medalla d`or del Parlament de Catalunya. La Mesa del Parlament ha decidit atorgar la medalla a Càritas per unanimitat. També ha fet la mateixa distinció a l`entitat Òmnium Cultural. La presidenta del Parlament, M. Hble. Núria de Gispert ha assenyalat que amb “la concessió de les dues medalles a entitats fortament arrelades a Catalunya es combina la defensa de la catalanitat, de la llengua i la cultura amb l`ànima social del nostre país.” Càritas Catalunya rebrà la distinció com a “òrgan que, del 1992 ençà, coordina l`actuació de totes les Càritas diocesanes catalanes, i recull i actualitza els impulsos de justícia social que han caracteritzat Càritas des dels anys quaranta del segle passat, sempre al peu del carrer i lluitant contra la pobresa i per la reinserció social de persones i col·lectius marginats.” La medalla d`or del Parlament és una distinció creada per la mesa l`any 2.000, i s`atorga a personalitats o institucions que mereixen un reconeixement excepcional. El lliurament de la màxima distinció de la cambra es farà el 10 de setembre al vespre, i obrirà els actes institucionals de commemoració de la diada nacional. Aquell mateix dia i després del lliurament de les medalles d`or, es restituirà l`escut de Catalunya a la façana del Parlament amb motiu del vuitantè aniversari de la inauguració de la cambra l`any 1932. Des de l`any 1992, Càritas Catalunya és l`òrgan de l`església que s`ocupa de l`acció caritativa i social. Està constituïda per l`agrupació de les Càritas de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa, Girona, Lleida, Solsona, Tarragona, Tortosa, Urgell i Vic, i forma part de la Confederació de Càritas Espanyola. L`entitat treballa contra la desigualtat i l`exclusió social dels sectors més pobres de la societat i participa activament en la Taula del Tercer Sector Social i en la Federació Catalana del Voluntariat Social. Des de la proximitat al territori, la Càritas de cada diòcesi du a terme les accions que considera més necessàries en cada moment. Aquest funcionament autònom dificulta quantificar el moviment total que representen, però es calcula que aproximadament l`any 2011 van mobilitzar 35 milions d`euros i uns 8.000 voluntaris a Catalunya. El nombre de beneficiats per la seva acció encara és més difícil de comptabilitzar, però algunes estimacions conclouen que almenys uns 300.000 catalans van rebre alguna ajuda de Càritas el darrer any. En l`actual context de crisi, l`atenció als infants de famílies empobrides, el banc d`aliments o l`ajuda per al manteniment de l`habitatge són alguns dels eixos prioritaris d`aquesta acció social. Podeu seguir la notícia a la web del parlament: http://www.parlament.cat/web/actualitat/noticies?p_id=118522857

#alesfosques

1.500€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790
BIZUM 33449
Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *