Mons. Vives beneeix i inaugura el nou Centre de Càritas a Puigcerdà

Mons. Joan-Enric Vives va beneïr el 14 de setembre els locals del nou Centre d’Activitats de Càritas a Puigcerdà, que s’han fet una realitat gràcies a la donació de Lluis Piera Puig i la col·laboració de diverses institucions i entitats. Els locals acullen un despatx d’atencions, una sala d’espera i dues sales per a formació i reforç escolar, a més de les instal·lacions de rober. En el centre es dinamitzaran les activitats vinculades amb els programes de formació i inserció laboral, de suport educatiu a la infància i adolescència, de suport psicològic a persones o famílies amb problemes, i es durà a terme el programa d’acollida i activitats de promoció del voluntariat. A l’actualitat, Càritas atén a Puigcerdà unes 80 famílies en situacions diverses procedents de la vila i la comarca. El llegat Lluis Piera Puig va adreçat justament a donar suport a les famílies de la Cerdanya. En el futur es vol concertar un conveni amb el Consell Comarcal i establir relacions d`ajuda mútua amb les institucions catòliques d`ajuda de la Cerdanya francesa. L’acte va ser obert pel rector de Puigcerdà, Mn. Josep Grau, que va fer la salutació inicial als presents. Josep Casanova, director de Caritas Diocesana també va fer un breu parlament en el que va posar en relleu la importància de l’equipament no com un fi, sinò com un recurs per dur a terme la missió encomanada de treballar amb els més dèbils i exclosos i en el que va convidar els presents a a sumar-se al projecte “perquè creiem amb absoluta convicció que la presa de conciència de cada individu és el punt de partida per què les coses canviien col.lectivament”. A la celebració van assistir els representants del Consell Comarcal de la Cerdanya, i de l’Ajuntament de la ciutat. En els seus parlaments van posar de manifest la disposició de les institucions polítiques de la comarca per a donar suport a les iniciatives de Caritas Puigcerdà i establir convenis i formes de col.laboració que afavoreixin el suport a les capes més dèbils de la societat. En aquest sentit, l’Alcalde Albert Piñeiro va apuntar que en aquest temps de crisi, quan augmenten les necessitats socials, és el moment “de pensar col.lectivament i deixar de banda les individualitats”, va agrair la discrecció amb que Caritas dona suport als necessitats i la via oberta que significa per a vehicular ajuts que des de les institucions polítiques resulten dificils de fer. L’Arquebisbe d’Urgell va cloure l’acte d’inauguració i va fer unes paraules abans de fer la benedicció del local, en els que va posar en relleu la generositat de Lluis Piera Puig, va recordar que Déu és amor (com diu el lema de Caritas a l’entrada del nou local) i que aquest amor ens urgeix i ens obliga a que aquest gest d’amor sigui una proclama pels cristians i que es materialitzi en la nostra actitud. També va parlar d’un altre urgència: a la que invita haver rebut la medalla d’or del Parlament de Catalunya: “el poble de Catalunya valora el que féu a Càritas, us necessita i ens urgeix a fer la nostra aportació com a cristians, acollint a tothom sense distinció de persones”.

Emergència Terratrèmol Turquia Síria

38.039€ de 40.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum

ES36 2100 0018 1702 0051 6790

BIZUM 33449

Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *