La Fundació IMO impulsa el programa Operació Visió

IMO i Càritas Catalunya s`alien per oferir, en un any, 500 operacions a persones amb greus problemes econòmics i de visió. El Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, presideix la signatura del conveni entre les tres entitats. La Fundació IMO posarà en marxa aquest mes d`octubre un ambiciós programa benèfic de salut ocular que, amb el nom d`Operació Visió, preveu donar resposta, en un any, a 500 casos extrems de persones amb serioses dificultats econòmiques i greus problemes de visió. Després de diversos mesos treballant en el projecte, Càritas Catalunya, la Fundació IMO i l`Institut de Microcirurgia Ocular signaran avui un conveni de col·laboració per un any, en un acte que presidirà el Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, i al qual també assistiran la presidenta de Càritas Catalunya, Carme Borbonès, el director mèdic de l`IMO, el Dr. Borja Corcóstegui i el president de la Fundació IMO, el Dr. Josep García-Arumí. El programa Operació Visió, impulsat per la Fundació IMO, comptarà amb la participació de l`Institut de Microcirurgia Ocular de Barcelona (IMO), com a responsable de l`atenció sanitària dels pacients, i amb Càritas Catalunya per a la selecció, en primera instància, dels candidats a beneficiar-se d` aquest programa benèfic de salut. Representants de les dues entitats formaran part d`un Comitè de seguiment que determinarà quines persones que seran ateses pel programa, en funció de la seva situació econòmica, de la gravetat i urgència del seu problema ocular i de la possibilitat de rehabilitació visual mitjançant tractament quirúrgic. El programa Operació Visió preveu que entre aquest mes d`octubre i l`octubre de 2014, el personal mèdic i quirúrgic de l`IMO pugui realitzar 350 intervencions de cataracta, 65 vitri-retinianes, 50 de glaucoma i 35 operacions d`altres patologies o d`alguna de les anteriors que, sense haver estat prèviament programades, puguin sorgir de forma urgent. Aquest pla quirúrgic ha estat dissenyat en funció del grau d`afectació visual de les diferents patologies oculars i de la seva prevalença, segons estadístiques generals i en base a la pròpia experiència de l`IMO, que anualment realitza prop de 8.000 cirurgies oftalmològiques. Les intervencions tindran lloc en un dels 8 quiròfans de l` IMO, gràcies a la col•laboració voluntària de l`equip mèdic i quirúrgic de l`Institut, format per 16 cirurgians, 8 anestesiòlegs i 17 professionals de l`àrea quirúrgica, entre infermeres, tècnics i auxiliars. A més , les empreses proveïdores de material quirúrgic col•laboren amb el projecte mitjançant la cessió de l`instrumental necessari per poder dur a terme el pla d`operacions previst. Així mateix, Operació Visió involucra personal administratiu i de consultes de la clínica, ja que l`IMO no només portarà a terme l`acte quirúrgic pròpiament, sinó tot el procés relacionat amb la tractament , incloent una visita diagnòstica prèvia per verificar la idoneïtat dels candidats presentats per Càritas Catalunya, la realització de les proves pre-quirúrgiques necessàries a aquells pacients seleccionats i el seguiment posterior a la cirurgia de cada pacient . A partir del 10 d`octubre , les empreses o particulars que desitgin col·laborar amb el projecte, podran fer les seves aportacions online a través del web www.operacionvision.es L`origen del projecte El programa Operació Visió és un projecte de caràcter altruista, que pretén respondre de manera urgent i eficaç a una situació excepcional de crisi econòmica que afecta cada vegada més a un major nombre de persones i famílies que no poden recórrer a la sanitat privada i que no sempre pot absorbir la sanitat pública. En aquest context de creixent exclusió social i de pobresa emergent, tant la Fundació IMO, promotora de la iniciativa, com l`IMO, principal actor del programa juntament amb Càritas Catalunya, senten el compromís ètic i professional d`implicar de forma activa i impedir que persones en circumstàncies extremes pateixin, a més , una minva important de la seva visió i per tant, de la seva qualitat de vida i de les seves possibilitats de revertir la seva situació. La iniciativa va sorgir fa uns mesos a proposta de la Fundació IMO, que des de 2010 desenvolupa una intensa tasca de prevenció en el camp de l`oftalmologia, la qual és un dels seus objectius fundacionals, juntament amb la investigació bàsica i la docència. Fruit de les campanyes de prevenció que s`ha dut a terme en aquests anys, que inclouen revisions gratuïtes a població de risc, la Fundació IMO ha detectat que algunes de les persones a les que se`ls han diagnosticat patologies oculars greus, es troben amb seriosos problemes per poder pagar-se els tractaments quirúrgics que poden solucionar-les. Per trencar aquesta barrera, la Fundació IMO ha recorregut al IMO perquè assumeixi el tractament de persones amb greus problemes de visió i sense recursos. A més, per garantir la màxima transparència i solvència en la selecció de candidats, la Fundació ha volgut comptar també amb la col·laboració de Càritas Catalunya. http://issuu.com/bisbaturgell/docs/dossier_prensa_ov_cata_131004

#alesfosques

1.500€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790
BIZUM 33449
Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *