Campanya Institucional 2015 – 2017

5 setmanes, 5 compromisos de fraternitat
qfas1
SETMANA 1: Compromís d’Acollida i Proximitat
Esforça’t cada dia d’aquesta setmana a saludar amablement les persones amb qui et trobis. Mostra’ls que  t’importen, i sigues amable i proper amb elles mentre hi parles. Fes que se sentin bé al teu costat.

SETMANA 2: Compromís d’Escolta i Empatia
Escolta amb atenció el que els altres et vulguin explicar, per petit que et sembli. Que puguin gaudir del regal de sentir-se escoltats. Crea ocasions que donin peu a l’altre a parlar del que porta dins, i al mateix temps  tracta de posar-te en el seu lloc, sentir el que altres senten a través del que t’expliquen.

SETMANA 3 Compromís de Gratuïtat i Compartir
Fes gratuïtament alguna cosa per una altra persona: dedicar temps a algú, fer-li un favor, ajudar-la en alguna tasca, sorprendre-la amb un detall… Comparteix també alguna cosa material amb algú.

SETMANA 4:Compromís d’Animar i Alegrar
Estigues atent a l’estat anímic de les persones que t’envolten. Apropa’t a aquells que notis que tenen un mal dia, o que et semblen pre­ocupats o tristos per alguna cosa. Digues-los alguna paraula d’ànim o senzillament que et notin proper al seu problema, que tu estàs al seu costat.

SETMANA 5: Compromís d’ulls i cor oberts a la Solidaritat
Fes una mirada especial envers els problemes socials i humans del món i de la societat que t’envolta. Dedica temps a informar-te, a preguntar, obtenir informació. Imagina que a algú de la teva família li ha passat alguna cosa dolenta i vols informar-te com més millor sobre el que ha passat. Faries tot el que calgui per ajudar-lo. Fes un repàs de tots els col·lectius humans que actualment ho estan passant malament. Planteja’t quin d’aquests problemes o situacions et fa més mal, t’indigna més, i pregunta’t: Què hi puc fer jo, per petit o insignificant que sembli?. On puc anar per col·laborar, o donar un cop de mà? …

ESTIMA I VIU LA JUSTÍCIA
és una crida, una invitació a construir una societat compromesa amb les persones i els seus drets.
Cal que fem d’aquest lema un estil de vida i que omplim d’esperança i vida tot el que estimem, fem i somiem.
És difícil mirar cap a l’altra banda. No podem viure aliens al drama de tantes persones que no tenen feina, que se senten excloses,  que no arriben a final de mes, que no poden procurar l’aliment bàsic per als seus fills…
És impossible no sentir-hi, no escoltar, no veure-hi. No podem ocupar-nos només de les nostres coses, ni restar indiferents davant el malbaratament dels poderosos i les necessitats dels pobres.
Hem de fer possible l’impossible.
Des de Càritas treballem per la justícia, com diu el nostre lema. Cal donar a cadascú “el que és seu”, el que li correspon en justícia i no pas donar per caritat el que es deu en justícia (Deus caritas est ).Donar a cadascú  el que és seu significa donar a cadascú allò a què té dret, allò que necessita per viure amb dignitat.

“Sigues tu el canvi que vols veure en el món”.

 Gandhi

“Qui vol canviar el món ha de començar per canviar-se ell mateix”. 

Sòcrates

Preguem

Sóc aquí, Senyor. Jesús,
Per fer la teva voluntat.
Amara’m amb el teu esperit.
Què es faci en mi segons la teva Paraula.
Pren-me la vida sencera,
Les meves capacitats, qualitats,
pertinences,  mans,
mirada, escolta,
paraules, el caliu humà …, 
per ser instrument a les teves mans,
per ser una bona notícia del teu Evangeli,
per fer present el teu regne.


«Jesús recorria totes les viles i pobles, ensenyant a les sinagogues, anunciant la bona nova del Regne i guarint malalties i xacres de tota mena. En veure les multituds, se’n compadí, perquè estaven malmenades i abatudes, com ovelles sense pastor. Llavors digué als seus deixebles: “La collita és abundant, però els segadors són pocs. Pegueu, doncs, a l’amo dels sembrats que hi enviï més segadors”» (Mt 9, 35-38)

#alesfosques

17.450€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

También puedes realizar una Transferencia o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790 ///BIZUM 33449 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *