Assemblea General Ordinària de Càritas Catalunya

Aquest dilluns 2 de març ha tingut lloc a Barcelona l’Assemblea General Ordinària de Càritas Catalunya. L’acte ha estat presidit per Mons. Lluís Martínez Sistach, Bisbe Delegat de la Tarraconense, la Sra. Carme Borbonès, Presidenta de Càritas Catalunya, i representants de les deu diòcesis catalanes de Càritas. Josep Casanova, director de Càritas d’Urgell i Mn. Jaume Mayoral, Delegat Episcopal han estat els representants del nostre Bisbat.

Després de la pregària i la salutació per part del Sr. Cardenal, s’ha aprovat l’acta de la darrera assemblea. Tot seguit, el Secretari General ha presentat el balanç econòmic del darrer any, així com el pressupost per aquest 2015. L’assemblea ha aprovat els comptes per unanimitat, i tal com marca la Llei de la Transparència, properament estaran publicades al web de Càritas Catalunya. Tot seguit s’ha donat la paraula als coordinadors de les diferents comissions de treball, que han fet un repàs exhaustiu de la tasca que s’ha dut a terme, i les noves propostes de treball per aquest any en curs (informació de la Comissió d’Immigració, de Formació i Voluntariat i per últim de la Comissió Laboral), per acabar obrint diàleg en referència a les diferents intervencions.

El següent punt de l’ordre del dia ha estat exposat per un representat del CECAS (Centre Català de Solidaritat) que ha informat breument de la tasca que es fa en aquest organisme, depenen de l’Església, i que es dedica plenament a atendre a persones amb drogodependències. Tots els membres de Càritas Catalunya han valorat i agraït la seva tasca en aquest camp de la marginació i exclusió social, tot manifestant el seu recolzament a aquesta fundació.

Tanmateix s’ha reactivat la Comissió de Treball que va sorgir del Taller de Directius de la Trobada de Voluntariat de Girona; s’ha encomanat un seguit de tasques per poder donar forma i contingut a les peticions fetes des del dia a dia de Càritas Catalunya, unes necessitats plantejades per les diferents Càritas Diocesanes, amb l’objectiu de ser més efectives i presents en la societat i en els Organismes Institucionals.

S’ha fet, també, una bona reflexió de dos activitats que cal seguir i acompanyar d’una manera ben feta, més enllà d’una funció subsidiària: la gestió d’aliments i de la roba de segona mà. S’ha constatat que cal fer un millor seguiment d’aquestes accions, tan des de la pròpia normativa, com des dels projectes que ja es desenvolupen en algunes de les Càritas, reflexa latent de la realitat que tenim a casa nostra.

Per acabar s’han aportat un seguit d’informacions de gran l’interès per a totes les Càritas: El Projecte de col•laboració amb la Fundació IMO, que permet atendre persones sense recursos i amb necessitats d’atenció mèdica per problemes visuals, amb més de 200 persones ateses, especialment infants. Una altra informació ha estat la presentació de tots els projectes que porten a terme les Càritas Diocesanes arreu del territori, un document que ha permès veure la riquesa d’activitats i projectes que es fan, sempre per atendre i acompanyar les persones necessitades, tals com l’acollida i l’acompanyament, les necessitats bàsiques de la família, la infància i la joventut, la formació i la inserció laboral, l’inserció social penitenciaria, l’inserció social VIH-SIDA, la migració, la salut mental, les persones sense llar i habitatge, la vellesa, el voluntariat, l’economia solidària, i el suport psicològic i jurídic.

Un dia ple a vessar de continguts, de diàleg i sobre tot, de la feina a fer amb els exclosos, els marginats i aquella societat que viu la pobresa en la seva manifestació més punyent, com a part vital de la tasca de l’Església a Catalunya, recolzats per les Càritas Diocesanes i el seu equip humà de responsables, tècnics, voluntaris i voluntàries.

Mn. Jaume Mayoral, delegat episcopal

Portadors de petits miracles

0€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum

ES36 2100 0018 1702 0051 6790

BIZUM 33449

Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *