Càritas d’Urgell celebra el 40è Consell Diocesà

Aquest dissabte 14 de març s’ha celebrat la XLª sessió del Consell Diocesà de Càritas d’Urgell, l’òrgan de representació de les diferents Càritas Parroquials del nostre Bisbat. La sessió ha tingut lloc durant tot el matí a la Casa del Bisbat, amb l’assistència del President de Càritas d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, el Director Sr. Josep Casanova i la majoria de les Càritas Parroquials d’arreu del territori urgellenc, representades pels respectius Presidents, i directores i directors.

Una sessió que, seguint l’ordre del dia, s’ha iniciat amb la pregària, dirigida pel Delegat Episcopal, Mn. Jaume Mayoral, i que ha resseguit les prioritats pastorals que són feina directa de les Càritas, sempre amb aquest objectiu eclesial de ser caritat sol•licita pels pobres i necessitats.

El Sr. Arquebisbe ha saludat als assistents i ha recordat que aquesta tasca ha de ser la resposta de les necessitats de les persones, una resposta que vol obrir les portes de l’Església a tots aquelles que estan exclosos.

Tot seguit ha estat la Coordinadora de Programes, Sra. Marta Fortuny que ha explicitat d’una manera entenedora i concreta les dades de la Memòria interna 2014, una memòria que ha permès veure als consellers i conselleres la feina que es fa des dels diferents àmbits d’actuació i de programes a la nostra diòcesi.

Per una banda, les activitats del Pla d’Acció Social amb tot un seguit de projectes que busquen oferir un servei d’atenció, ajuda i acompanyament a totes aquelles persones que estan en risc d’exclusió social, a les famílies, i als col•lectius de risc social més vulnerables com la gent gran, els joves i els infants; unes dades que reflecteixen la tasca que mou a un bon grapat de voluntaris i treballadors socials que miren de fer costat a la pobresa de casa nostra. Les reflexions de la Coordinadora en cadascun dels projectes han visualitzat una incidència de la feina de Càritas Diocesana i Parroquial ben assentada al territori i a la seva gent, des de les petites i grans parròquies, unes reflexions acompanyades de les aportacions i intervencions dels assistents, i que han fet un ric i profitós diàleg.

El Director, Sr. Josep Casanova ha fet un repàs ben acurat de l’economia de Càritas Urgell, tot un seguit de xifres que permeten veure la feina feta a l’hora d’administrar ajudes, donatius, col•laboracions, i que permeten tirar endavant els molts projectes que es fan i que necessiten d’una bona ajuda econòmica. S’ha subratllat els diners que s’utilitzen en ajudes directes per poder fer costat a les moltes necessitats d’una població mancada dels recursos necessaris per viure amb dignitat, tal com explicita i demana la Doctrina Social de l’Església i el mateix magisteri pontifici. En aquest punt s’ha fet la votació de l’estat de comptes del 2014, així com la proposta del pressupost per aquest 2015, ambdós informes han estat aprovats per unanimitat dels assistents amb dret de vot.

Abans de finalitzar la sessió s’ha decidit compartir la propera Assemblea de Càritas conjuntament amb la Jornada Diocesana que tindrà lloc a finals de curs i que s’organitzarà des del Bisbat d’Urgell, una oportunitat per mostrar a la gran família diocesana la tasca que es fa a Càritas i la possibilitat de trobar col•laboradors i voluntaris per fer més coses per als altres.

Amb una pregària a la Mare de Déu s’ha acabat la feina del Consell Diocesà, els assistents abans d’anar a dinar han visitat les obres del projecte Nougrapats, un projecte de treball i inserció laboral que va fent el seu camí. Els consellers i conselleres han quedat molt contents de les obres fetes, així com de l’espai que aixoplugarà aquest projecte que permetrà trobar feina per persones en atur i a la vegada acompanyar-les cap a la vida laboral.

Mn. Jaume Mayoral, Delegat Episcopal

#alesfosques

17.450€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

También puedes realizar una Transferencia o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790 ///BIZUM 33449 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *