Dimarts 21 d´abril, Dia Internacional per a l´Eliminació de la Discriminació Racial

“JO NO SÓC RACISTA, PERÒ…” Càritas alerta sobre la persistència, en les nostres comunitats, de prejudicis i actituds excloents, i és per això que volem fer una crida a revisar les nostres actituds i comportaments personals i col•lectius.

Preguntar a les nostres comunitats cristianes i institucions si som racistes, es pot percebre com estrany o ofensiu. No obstant això, la freqüència amb que escoltem comentaris com “jo no sóc racista, però …” deixa al descobert la persistència de prejudicis, estereotips i actituds excloents i esbiaixades que són, sovint, fruit de la ignorància o el desconeixement.

Més enllà d´actituds que corresponen a l´esfera d´allò personal, moltes decisions polítiques no contribueixen positivament a que aquests símptomes socials de discriminació es transformin.
En aquesta Jornada, Càritas apel•la també a la responsabilitat dels qui pretenguin obtenir suport electoral a canvi d´enrarir amb missatges xenòfobs i racistes el clima de convivència social. No podem oblidar que les condicions de precarietat i vulnerabilitat que afecta al nostre país a milers de famílies, es deterioren encara més quan les relacions socials s´impregnen d´actituds racistes i excloents que, en la vida diària, arruïnen en molts casos les possibilitats de crear xarxes veïnals i solidàries. El conjunt de la Confederació Càritas a Espanya aposta per impulsar, en l´àmbit de les comunitats parroquials i diocesanes, una revisió i renovació de les nostres actituds personals i institucionals. Hi ha molt sofriment en joc com per deixar espai a reaccions i actituds excloents.

Cal assumir un compromís seriós i proactiu, sense dubtes o tebieses, per teixir entre tots, a través de l´acollida i la trobada amb l´altre, que és el nostre germà, la indispensable convivència intercultural. Només a través d´aquest reconeixement mutu podrem avançar en la tasca de construir junts una societat fraterna i solidària.

Com ens exhorta el papa Francesc, «cada un de vosaltres porta una riquesa humana i religiosa, una riquesa per acollir-la i no per témer-la. Molts de vostès són musulmans, d´altres religions; han vingut de diferents països, de situacions diverses. No hem de tenir por de les diferències! La fraternitat ens fa descobrir que són un tresor. Són un regal per a tots! ¡Visquem la fraternitat! ».

#alesfosques

1.500€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790
BIZUM 33449
Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *