El Corpus, aliment per a la nostra fraternitat

Aquest diumenge 7 de juny celebrem la festa del Corpus Christi, una festa que presenta i exposa el Senyor a l’adoració dels fidels. En el transparent viril de la custòdia es farà present en les nostres esglésies i comunitats, fins i tot el portarem sota el tàlem pels carrers dels nostres pobles, no li faltaran els cants, les flors, les lloances i l’encens. Però Ell no en té prou, vol el nostre compromís de fraternitat.
En aquesta festa, Càritas demana que celebrem, visquem, col·laborem i preguem per la Diada de la Caritat, enguany amb el suggerent títol de “Què fas amb el teu germà ?” Darrere aquest eslògan hi ha una gran interpel·lació per a tots nosaltres, una pregunta directa al cor i a la nostra vida com a creients. Aquest germà que viu en primer persona l’explotació, la immigració, el rebuig, la manca d’oportunitats, la marginació…i mestrestant molts de nosaltres ho vivim des de la distància, com a vacunats davant les mancances de la nostra societat.
Semblaria que tenim les finestres del nostre cor tancades al món que ens envolta, estem contents i tranquils a casa nostra, tenim de tot, malgrat la crisi econòmica i social que viuen els altres. En aquest panorama l’església ens crida i ens diu que ens cal viure l’Esperança activa, així ens ho recorden els bisbes en aquest esplèndid document que l’hem de fer nostre “Església, servidora del pobres”, on ens diu “Us demanem a tots que continueu l’esforç per superar aquesta situació i mantingueu viva l’esperança”.
Nosaltres estem famolencs del seu Cos perquè ens inunda un materialisme que no entén de pobres i d’injustícia. Necessitem alimentar el nostre esperit per poder fer créixer la nostra fraternitat, només així podrem “estimar i fer viure la justícia”, només així podrem ser la mà generosa que aculli els necessitats, tal com ens demana el punt 4.1. de les nostres Prioritats Pastorals del Bisbat d’Urgell. Només així podrem construir amb els altres, una fraternitat compromesa amb les persones, amb totes les persones i de retruc també amb els seus drets . El lema d’enguany és un estil de vida per omplir-nos d’esperança, obrir les finestres del nostre cor a allò que estimem, fem i somiem.
En aquesta Diada de la Caritat comencem a fer aquest gran canvi, i no ens oblidem de lloar el Senyor sagramentat i d’ajudar amb la nostra pregària i almoina el sagrament viu i transformador de l’Amor que és Càritas.

#alesfosques

17.450€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

También puedes realizar una Transferencia o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790 ///BIZUM 33449 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *