Càritas Urgell presenta, amb Lleida i Solsona, el resum de l’activitat en el 2014

Els directors de les Càritas Diocesanes d’Urgell, Solsona i Lleida valoren molt la tasca que s’ha de dur a terme en l’àmbit de la creació d’empreses d’inserció laboral com a model per servir i acompanyar les persones que no tenen feina i que estan en risc de viure de manera reiterada en la pobresa. El dimecres 3 de juny Josep Casanova ha presentat els resultats de les memòries de Càritas en aquests tres territoris, tot posant èmfasi en que no hem de deixar que les informacions sobre mala praxi política ens facin desconfiar de les institucions, en què no s’ha de ser excessivament optimista en valorar la sortida de la crisi i en què les eines per enfortir el teixit social i revertir la situació de pobresa de moltes persones passen per un model d’economia circular i solidària que no deixi caure del cicle útil les persones.
Han estat presents també en la presentació el Bisbe de Lleida, Mons. Joan Piris, qui ha presidit la trobada amb la premsa, i els directors de Càritas de Lleida i de Solsona.
Els representants de Càritas han renovat el seu compromís de que “un altre món és possible i necessari”, i han proposat a que les persones prenguin el seu propi compromís amb la realitat que estem vivint i la que volem crear entre tots: “no reduïm la solidaritat a un simple gest, hem d’anar més enllà i tenim accions per millorar la situació de moltes persones”, ha dit Josep Casanova. També ha explicat com a resum de la situació al territori de les comarques de Lleida que la desigualtat en la distribució els ingressos s’ha accentuat, la precarietat s’ha instal·lat en la vida quotidiana de les persones i que l’atur afecta de manera radical els més joves i als majors de 45 anys. Consideren que les polítiques d’ocupació no son eficients i han demanat suport de l’administració i una modificació de la legislació que permeti crear més flux econòmic en l’àmbit de la inserció laboral.
{gallery}150603balaguer{/gallery}

#alesfosques

17.550€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

También puedes realizar una Transferencia o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790 ///BIZUM 33449 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *