Participació de Càritas Diocesana a la II Jornada Diocesana d’Urgell

Càritas diocesana d’Urgell va participar activament en la Jornada Diocesana d’Urgell celebrada a La Seu d’Urgell el dissabte 20 de Juny. Un trobada joiosa, convocada per l’Arquebisbe Joan Enric Vives, pastor de la Diòcesi, qui la inaugurà amb una cordial salutació de benvinguda als assistents (uns 400), provinents de tot el Bisbat a l’auditori del Col·legi La Salle. Una Jornada que volia ser una ocasió (digué Mons. Vives) “d’estar amb Jesús i sortir després a portar arreu el seu missatge, com els seus primers deixebles”, evocant el passatge de l’evangeli de St. Marc (3, 14): “Jesús cridà els qui estimava perquè estiguessin amb ell i els va enviar a predicar i a guarir el mal del món”.
Un grup de voluntaris de Càritas foren els encarregats de fer l’acolliment al pati del col·legi als participants tot oferint-los coca, xocolata, entrepans i begudes, per refer-se del viatge i emprendre amb forces la trobada.
La salutació de Mons. Vives, doncs, obrí el marc on es desenvoluparien les activitats previstes per a la festa: després d’unes breus intervencions a l’escenari, es donà pas a la projecció d’un vídeo que reflectia la rellevant tasca que Càritas d’Urgell duu a terme concretament a tot el territori de la Diòcesi. Un reportatge que recollia entre altres la intervenció de la Marta Fortuny, coordinadora del Centre Sant Domènec de Balaguer; de l’Anna Morer, coordinadora de Càritas Puigcerdà. En Josep Casanova, Director voluntari de Càritas diocesana, en la seva participació, va fer una acurada explicació dels diferents àmbits d’actuació de l’entitat, passant pel programa de reforç escolar, que ofereix als alumnes assistents no només continguts de les assignatures que se’ls imparteixen, sinó també suport i estimació, que tal vegada –pels motius que sigui- no reben del seu entorn; també hi exposà com es fan arribar ajudes directes a persones en risc d’exclusió social i a famílies amb dificultats econòmiques.
No hi faltà una menció especial al darrer projecte de Càritas hi ha posat en marxa, l’empresa d’inserció laboral Nougrapats: una iniciativa engendrada de fa temps –com deia el mateix Josep Casanova– però que fins ara no s’havia pogut concretar, amb l’expectativa d’esdevenir pròximament una entrada d’esperança per a persones a l’atur amb dificultats per a poder-se reintegrar al mercat laboral i trobar-hi una feina digna.
Aquest vídeo traslladava d’alguna manera la gran tasca de Càritas sense xifres ni dades abstractes sinó amb testimonis directes de les persones que hi treballen o hi col·laboren com a voluntaris. S’hi aportà, però, la dada de que Càritas va atendre 2.552 persones durant l’any 2014 a tot el Bisbat.
Un cop acabada la projecció del vídeo, un voluntari de l’entitat donà personalment el seu testimoni damunt l’escenari, bo i transmetent el seu gaudi de poder ajudar els qui passen moments durs i difícils a la vida, i la seva convicció de que “cada cop som més persones al servei d’un mateix objectiu: ajudar els necessitats”.
Una col·laboració sorpresa de la cantant Marina Rossell hi posà veu i música en sintonia amb el contingut de la Jornada, fent que els nombrosos participants s’hi impliquessin a l’uníson en el cant a la Mare de Déu de Montserrat, “Rosa d’abril”, per a invitar l’auditori a traslladar-se a la Catedral de Santa Maria d’Urgell, i participar en l’Eucaristia presidida per l’Arquebisbe Joan-Enric i concelebrada pels diversos preveres de les parròquies participants.
Un dinar de germanor al Parc del Segre de la ciutat clogué la Jornada festiva, i amb joia cadascú inicià el viatge de retorn a les seves respectives llars.

{gallery}150620jornadadiocesana{/gallery}
{youtube}XoFTI0vNGu8{/youtube}

Emergència Terratrèmol Turquia Síria

38.039€ de 40.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum

ES36 2100 0018 1702 0051 6790

BIZUM 33449

Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *