Càritas ha inaugurat el nou centre d’atenció i activitats a Vielha (Val d’Aran)

Càritas d’Urgell ha inaugurat el 19 de setembre el nou local de l’entitat a Vielha, a la Val d’Aran. El “Centre Val d’Aran” ha reunit les autoritats locals, treballadors i voluntaris de l’entitat en un acte ple de simbolisme que ha estat presidit per l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives i al que han assistit l’alcalde de Vielha, Excel·lentíssim Sr. José Antonio Serrano, la Conselhèra de Torisme del Conselh Generau d’Aran, Magnífica Sra. Anna Díaz, la Presidenta de Càritas Catalunya, Sra. Carme Borbonés, l’Arxiprest de la Val d’Aran, Mn. Pere Balagué i el Director de Càritas d’Urgell, Sr. Josep Casanova.
La coordinadora del Centre, Sra. Susanna Argelich, ha obert el torn de parlaments, en el que el director de Càritas, Josep Casanova ha posat èmfasi en que “aquest espai no el considerem un fi en si mateix, sinó un recurs més per fer possible la missió que tenim encomanada. Aquest projecte aspira a ser una obra d’amor intel·ligent, perquè ens obliga a repensar el nostre treball i orientar-lo cap a un model d’acció social que contempla les dimensions del servei útil, l’acompanyament i la defensa de les persones més fràgils de la nostra comunitat”.
El “Centre Val d’Aran” centralitzarà el conjunt d’activitats i serveis que s’ofereixen als usuaris a la Val, i entra a formar part de la xarxa de centres que donen suport amb prestacions diverses arreu de la diòcesi d’Urgell: a Balaguer, Puigcerdà i La Seu d’Urgell.
Com ha volgut posar en relleu Mons. Joan-Enric Vives, aquest tipus de centre és molt útil ja que ajuda a l’entitat a ser més present, ofereix una major qualitat i quantitat de serveis a les persones i també als voluntaris. L’Arquebisbe ha parlat també de l’esforç que cal fer entre tots per donar suport a les persones que ho necessiten, posant en la nostra mirada el patiment en el que viuen les persones que fugen del seu país d’origen per causa de les guerres, de la fam, de la persecució i que avui rebem a Europa, a casa nostra.
L’alcalde de Vielha i la consellera han valorat molt positivament l’entrada en funcionament d’una infraestructura que era molt necessària a la Val d’Aran. En el darrer any, Càritas a la Val d’Aran ha invertit al llarg del 2014 la quantitat de 8.532,81€ en ajudes. Hem donat suport a 63 famílies amb el suport de 28 voluntaris. L’objectiu és millorar l’atenció.

{gallery}150919vielha{/gallery}

#alesfosques

17.450€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

También puedes realizar una Transferencia o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790 ///BIZUM 33449 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *