La Catequesi d’Adults de La Seu treballa la Caritat

Aquest dimecres 9 de desembre es van trobar a les 8 del vespre, membres de la Parròquia Sant Ot de la Seu d’Urgell en la catequesi d’Advent per d’adults, aquesta vegada amb Mn. Jaume Mayoral, Rector de la Parròquia de Ponts i Delegat Episcopal de Càritas Diocesana.
Aprofundint aquesta setmana la 4a PRIORITAT PASTORAL DEL BISBAT D’URGELL: La caritat sol·lícita pels pobres i necessitats.
Va donar dos textos com mirall per seguir les petjades de Jesús en la nostra acció social i caritativa vers els més febles i necessitats:
  1. Paràbola del bon samarità, de l’Evangeli de Lluc 10, 25-37
  2. Del Discurs del Papa Pau VI en la Clausura del Concili Vaticà II
Els dos textos tenen un fil conductor que ens han de portar a la centralitat de les nostres accions de servei als més pobres: servir a l’home en totes les seves necessitats i situacions de debilitat. Ser imatge d’una Església que s’ha declarat gairebé la minyona de la humanitat, en expressió de Mn. Jaume i agafada i adaptada del discurs del Papa Pau VI, una Església especialista en humanitat i servidora de tota persona humana.
Va invitar a meditar i aprofundir la paràbola del Bon Samarità, com mestre en l’art de servir amb qualitat d’Evangeli, portant la seva acció fins a les últimes conseqüències d’atenció, acompanyament, recursos, suport afectiu i efectiu, donant i donant-se.
Tot seguit fent referència a la part teològica bíblica de les prioritats, va passar a repassar les 15 propostes i accions concretes expressant que no anem desencaminats en fer-les realitat, unes més que d’altres remarcant molt la necessitat d’una acollida que esdevingui el rostre servicial, misericordiós i atent de la nostra Diòcesi d’Urgell envers els més pobres i necessitats. Tots som Església, tots som Parròquia, tots representem la nostra Església Diocesana i ho hem de fer bé, com ens recorda el mateix document de les Prioritats Pastorals, fent “de manera extraordinària allò que és ordinari”.
Va fer esment de les accions ja en marxa, gràcies als voluntaris i persones competents i compromeses, remarcant també tot allò que caldria millorar i la necessitat de cercar joves i fer que s’impliquin, tasca gens fàcil.
També va remarcar la tasca dels missioners i els ajuts valuosos que reben de l’Església d’Urgell, gràcies a la sensibilitat que sempre ha caracteritzat a la gent de les nostres Parròquies, potenciant els organismes missioners, i que cal també que amb l’ajut material rebin l’escalf amb nostra proximitat afectiva i d’atenció anímica enmig del seu treball.
Es van compartir experiències en el moment del diàleg, i el Sr. Josep Casanova (director de Càritas d’Urgell) amb un document que van elaborar i ja han presentat al Consell Diocesà de Càritas Urgell, i que ens ha donat a cadascun, “CÀRITAS, MÉS QUE UN PROJECTE SOCIAL”. -MODEL D’ACCIÓ DE CÀRITES D’URGELL- va fer una interpel·lació a llegir-lo i donar-lo a conèixer perquè les nostres ajudes i la nostra tasca caritativosocial tinguin el sentit i direcció que correspon i així ens formem una consciència més clara del que se està fent i com tots ens hem de sentir part d’aquesta atenció social caritativa amb sentit evangèlic, amb sentit d’Església única, que camina en comunió i fent una acció conjunta i coordinada. 
Unes Catequesis que ens han fet arribar a la necessitat, com ens recorda el Sr. Arquebisbe en la Conclusió del document del Pla Pastoral, cadascun en el seu dia a dia, en les seves comunitats parroquials, en les seves tasques diocesanes, de fer una acció pastoral “oberta, creativa, perseverant”. Tenim per endavant molta feina a fer no podem defallir i ens hem de creure i ajudar a creure que “som portadors d’una missió apassionant”.
{gallery}151209catequesi{/gallery}

Regala educació

1.302€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum

ES36 2100 0018 1702 0051 6790

BIZUM 33449

Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *