Conferència sobre el tractament de la immigració a La Seu d’Urgell

Crisi dels refugiats: com fer-hi front des de l’administració i la societat civil. Però…, que hi podem fer cadascú de nosaltres?”  va ser el títol de la conferència que va pronunciar Oriol Amorós, Secretari general d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya el divendres 26 de febrer a la Sala de la Immaculada de La Seu d’Urgell. Aquesta conferència forma part del Cicle sobre els Refugiats que Càritas d’Urgell ha organitzat i que acabarà el proper 11 de març a Puigcerdà.

Oriol Amorós va explicar els trets de la que es considera la pitjor crisi de refugiats des de la II Guerra mundial, posant en relleu que els refugiats no emigren per millorar el seu nivell de vida sinó que marxen perquè perilla la seva integritat física i la seva vida. Per Amorós, som al davant d’una realitat que requereix un tracte diferent dels qui emigren per millorar la seva pròpia situació. Va utilitzar un Power Point titulat “Catalunya, terra d’acollida. El dret a la protecció internacional de les persones refugiades” per explicar les xifres i les dades més destacades. Va subratllar que per part dels Estats europeus que ja acullen i han d’anar acollint el creixent nombre de refugiats que van arribant al nostre Continent, encara hi ha certament molta cosa a fer, i també a l’Estat espanyol. Catalunya, però, no té competències directes en asil i refugi, però sí en l’acollida i en la integració, que és on la Generalitat ha previst posar l’accent de la seva futura gestió.

Per aquesta raó ja es disposa d’una persona que centralitzarà les dades de la població acollidora que està disposada a donar suport a l’acollida. Amorós va explicar detalladament els fils de la política internacional i apostant per l’ajut en orígen que no pas l’ajut a casa nostra.

Càritas està disposada a aportar el seu granet de sorra en la consciència col·lectiva d’acollida dels refugiats que ens vinguin. Cadascú dels qui vulguin afegir-se a aquesta tasca pot anar pensant i oferint en què pot participar.{gallery}160226conferencia{/gallery}

Emergència Terratrèmol Turquia Síria

38.039€ de 40.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum

ES36 2100 0018 1702 0051 6790

BIZUM 33449

Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *