Missatge de Càritas Europa davant els atacs de Brussel·les

Càritas Europa a través del seu President, Mons. Mons. Luc Van Looy SDB, bisbe de Gant (Bèlgica), ha fet arribar a Càritas Nacional d’Andorra el següent missatge que reproduïm pel seu interès:

“Davant les conseqüències dels atacs terroristes a Brussel·les, Càritas Europa plora la pèrdua innecessària de vides,  i prega per la ràpida recuperació dels ferits, així com de les famílies i amics que han perdut un ésser estimat.

Càritas Europa s’oposa a l’odi cec d’unes poques persones perdudes i confoses amb un missatge d’amor, solidaritat, misericòrdia i pau. Els actes d’ahir, que embruten la bellesa de la fe, no ens impediran continuar avançant en la nostra visió d’una societat justa, oberta i inclusiva que es preocupa per la dignitat de tothom. Una societat que fomenta el que tots tenim en comú i que respecta i protegeix les singularitats que ens fan diferents i únics.
La violència a la qual ens enfrontem és la mateixa que empeny milions de persones a escapar dels seus països i a tractar desesperadament d’arribar a les nostres costes per qualsevol mitjà. La construcció de murs, el tancament de fronteres i la deportació massiva cercant seguretat són només algunes de les reaccions vergonyoses i ineficaces que Europa ha estat capaç de presentar fins ara. Aquestes falses solucions no resoldran res. Per contra, podrien exacerbar el sentiment d’odi cap a Europa i el que representa.

Càritas Europa anima els qui prenen les decisions que protegeixin la vida, la dignitat i els drets de totes les persones que estan tractant d’arribar a Europa per tal d’escapar del terror i la misèria en els seus països d’origen.”

Mons. Luc Van Looy SDB, bisbe de Gant (Bèlgica)

President de Càritas Europa

close

Apunta't al nostre Butlletí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.