Aplec, Caminada Popular i Solidaritat a Ponts

Com cada any l’1 de maig va tenir lloc la Trobada a la Col·legiata de Sant Pere de Ponts. Al voltant d’aquest església romànica del segle XII, té lloc un dels aplecs més concorreguts de la comarca del Segre Mitjà. Una diada que comença el tret de sortida a primera hora del matí, quan gairebé unes 400 persones, de totes les edats, participen en una Caminada popular organitzada pel Centre Excursionista Pontsicà, en la que els participants han donat aliments i productes d’higiene per a Càritas i el Serveis Socials de l’Ajuntament pontsicà. És una manera on des dels més petits fins als més grans poden col·laborar amb una acció concreta en aquest cas amb la recollida de productes de primera necessitat. També es va posar una guardiola al punt de recollida de productes i es van recaptat gairebé 200 euros.
Després d’un esmorzar preparat pel Centre Excursionista de Ponts té lloc la missa on un any més la Coral Pontsicana va participar amb els seus cants. La celebració va ser concelebrada per Mn. Bonifaci Fortuny i Mn. Jaume Mayoral; a l’homilia es va recordar el sentit de la festa i també amb un recordatori al primer de maig i la necessitat de treball digne per a tothom. Els goigs en honor de Sant Pere de Ponts van tancar la concorreguda missa d’acció de gràcies.
Acabada la celebració es va inaugurar i beneir les noves escales de pedra que han construït de manera artesanal els Amics de Sant Pere de Ponts, un acte que va comptar amb la presència de l’Alcalde de Ponts, així com diverses de les Regidores de l’Ajuntament Pontsicà. Mn. Fortuny va ser l’encarregat de beneir les noves escales. Els mateixos Amics de Sant Pere ja han avançat que la propera iniciativa serà la creació d’un Centre d’Interpretació de la Col·legiata de Ponts i que estarà ubicada en l’edifici annex a l’església de Sant Pere.
Al final del dia, un bon balanç de participació i els pontsicans molts contents de mantenir i viure un any més l’Aplec de Sant Pere de l’1 de maig, on a la tradició i la festa del poble s’hi afegeix aquest sentit d’educar en valors i accions solidàries per la comunitat, una de les tasques que també tenen encomanades les nostres Càritas Parroquials, i que volen educar a tothom i especialment als més joves de les nostres parròquies.
{gallery}160501ponts{/gallery}

#alesfosques

1.500€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790
BIZUM 33449
Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *