Jornada de Formació de Càritas Catalunya

El dissabte 30 d’abril, es van trobar més de 170 persones entre contractats i voluntaris de les 10 Càrites Diocesanes amb seu a Catalunya, per participar en una Jornada de Formació.
Aquesta Jornada ha sigut la primera, en resposta a la petició de l’Assemblea de Càritas Catalunya de construir un espai de formació permanent. L’encarregada de fer-ho ha estat la Comissió de Voluntariat i Formació que l’ha organitzat amb col·laboració amb les altres dues comissions, una dedicada a l’àmbit laboral i l’altra que treballa tots els aspectes del fet migratori.
Després de la pregària i la benvinguda dispensada a tots els assistents per la Presidenta de Càritas Catalunya, la Sra. Carme Borbonès i en el marc de la Sala d’Actes del Seminari conciliar de Barcelona, els assistents varen escoltar la ponència de Jesús Renau S.J., que els va parlar de “Com treballar-se per ser misericordiosos en situacions complexes de la vida”. Aportació emmarcada dins de l’Any Sant de la Misericòrdia i que va ajudar a la reflexió del que significa esser misericordiosos, tant per cadascun de nosaltres com envers els altres i sobretot posant en valor la força, que no debilitat, que té la Misericòrdia en ser la major expressió de l’amor de Déu i que els homes han de fer arribar als seus germans, sigui quina sigui la seva religió. També va donar eines per considerar la Misericòrdia com d’anti-sistema, recordant l’injust repartiment de les riqueses i del treball d’aquesta societat que es pot dir que ‘mata’ i la importància de la Misericòrdia en el treball d’equip.
Tot seguit i repartits en tallers es va dedicar la resta del dia a treballar les tres àrees que actualment estan coordinades en comissions dins de Càritas Catalunya.
La Comissió de Migracions va plantejar la jornada en dos tallers: el primer d’ells a càrrec de Jaume Flaquer S.J., que va parlar de: “Diàleg interreligiós i la cohesió social”. El segon, desenvolupat sota el tema dels “Drets del migrants” desenvolupat entre en Sergio Barciela dels Serveis Generals de Cáritas Española i la Sonia Martínez del programa d’Atenció al fet Migratori de Càritas Diocesana de Lleida.
En referència al voluntariat i la seva formació, hi va haver dos tallers simultanis titulats “Com coordinar equips de voluntaris: competències, lideratge i gestió de conflictes”. Aquest tallers van estar dirigits i coordinats per dues persones de l’Equipo de Desarrollo Institucional de Càritas Española, Francisco Prat i Maria Santos.
També amb dos tallers la Comissió de Laboral va organitzar la jornada, però amb diferents àmbits d’actuació. Un taller va ésser “Introducció a l’ocupabilitat per competències” a càrrec de: Marta Colomer –Educadora Social, mestra i consultora experta en competències-, i l’altre taller va tractar de: “La prospecció d’empreses i perfils professionals en clau de competències”, coordinat per Marta Zaragoza, economista emprenedora i fundadora de Crisàlide. .
Cada taller va fer una síntesis a mode de conclusions i van respondre de manera molt concreta a tres qüestions:
– Sentiment que s’ha viscut.
– Idea força que s’ha tractat
– Quina qüestió s’ha plantejat i queda pel futur.
Al final de la Jornada i amb el repte sobre el futur, el responsable de la Comissió de Voluntariat i Formació, Josep Anton de la Fuente va agrair tant el treball i l’esforç de la comissió, com la col·laboració desinteressada d’alguns dels ponents, cedint de nou la paraula a la Sra. Carme Borbonès que va encoratjar tots, voluntaris i contractats, a seguir treballant pel bé de les persones que Càritas està ajudant, destacant que una entre d’altres maneres de seguir formant-se, serà en el futur, jornades com aquesta que continuaran fent-se i organitzant-se des de Càritas Catalunya, fins a esdevenir un espai permanent de formació.
{gallery}160430formacio{/gallery}

#alesfosques

1.500€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790
BIZUM 33449
Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *