La Seu d’Urgell i Vielha acullen dos dels 24 concerts solidaris en favor de Càritas

El Santuari de Mijaran (6 d’agost a les 19h) i la Catedral de La Seu d’Urgell (7 d’agost a les 18h) seran els dos temples en que se celebraran dos dels 24 concerts del cicle “Música contra la pobresa infantil” en benefici de Càritas. Els solistes i l’Orquestra UNESCO Barcelona dirigida per Gonçal Comellas en seran els intèrprets.
Aquestes dues actuacions, la recaptació de les quals es lliurarà a Càritas han estat presentades a la Seu d’Urgell el 15 de juliol, a la seu de l’Ajuntament de la ciutat, després d’un minut de silenci per les víctimes de l’atemptat a Niça la passada nit.
Els concerts, a Vielha el quintet per a clarinet  i cordes de Mozart i el quintet per a cordes de Schubert; i a La Seu d’Urgell, un programa d’orquestra amb obres de Händel, Mozart i Tchaikowsky; han estat impulsats per la Fundació Música Solidària, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA unint música, solidaritat i compromís amb les persones i el territori. Hi col-laboren el Bisbat d’Urgell, l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, l’Ajuntament de Vielha, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Conselh Generau d’Aran.
Els concerts arribaran a 24 localitats d’arreu de Catalunya, en espais tan emblemàtics com la basílica de Montserrat, els monestirs de Santes Creus, Ripoll i Sant Cugat del Vallès, les catedrals de Terrassa, Tortosa, Sant Feliu de Llobregat, Girona i La Seu d’Urgell. També a llocs on no es habitual poder-hi escoltar un concert simfònic com ara Tivissa, Cardona, Arenys o Besalú. Els beneficis recaptats per la venda d’entrades i les aportacions a la  fila 0 es destinaran als diferents  programes de Família i Infància Càritas  Catalunya, i específicament a Càritas Urgell.
A l’acte han assistit el Director de Càritas Urgell, Sr. Josep Casanova, el Gerent de la FMS, Sr. Albert Flotats, el director de BBVA a La Seu d’Urgell, Sr. Jaume Bové i la Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, Sra. Anna Vives.
Josep Casanova ha posat en relleu la tasca de Càritas a la diòcesi, i ha donat dades del suport per superar la pobresa infantil: un 66% de les famílies ateses per Càritas tenen infants al seu càrrec, i l’entitat ha acompanyat 940 nens i nenes i ha invertit 67.188 euros en llibres i en beques de menjador 26.514 euros. 310 nens han estat atesos fent un seguiment del reforç escolar. Actualment, la pobresa infantil és una realitat.
Els infants formen part dels col·lectius més desprotegits i amb més risc de sofrir les conseqüències de la pobresa. A Catalunya hi ha 1.185.386 nens i nenes. Segons l’IDESCAT, al 2014, la població de menys de 16 anys que viu en risc de pobresa o exclusió social és d’un 28,8% (360.700 nens), i un 8,7% ja pateix de privació material severa. 
 
VENDA D’ENTRADES I FILA 0
A banda de la venda d’entrades, que es poden adquirir a diversos punts de Vielha i La Seu, i on-line a través de la web www.musicasolidaria.org, s’ha habilitat una Fila 0 per a persones i entitats que vulguin fer la seva aportació, tot i que no puguin assistir als concerts.
Les aportacions es poden fer a través de transferència al compte corrent 0182-1799-29-0200018386, tant per internet com a través de les oficines de BBVA i Catalunya Caixa.
Segons explica Albert Flotats, director de Fundació Música Solidària, “Volem que aquests concerts siguin més que uns excel·lents espectacles musicals. Volem que el públic surti dels nostres concerts convençut que ha col·laborat a ajudar a la tasca que desenvolupa Càritas i que la seva aportació serà destinada als projectes per lluitar contra la pobresa infantil”.
{gallery}160715MusicaSolidaria{/gallery}
EL PROJECTE MUSICAL I DE TERRITORI
L’Orquestra UNESCO Barcelona i els seus solistes presenten en aquests 24 concerts un ampli repertori d’obres que van des del barroc fins a compositors del segle XX, tant en formacions d’orquestra de cambra, simfònica o en grups de cambra. Diem que també és un projecte de territori donat que volem fer arribar aquests concerts per tot el territori català. Fent arribar la música a llocs on no hi arriba tant sovint i a persones que difícilment podrien anar-hi. Càritas disposarà de 10 entrades de lliure disposició per lliurar entre persones que no hi podrien accedir d’altra manera, transcendint el fet estrictament musical.
DADES D’INTERÈS DEL CONCERT A VIELHA:
Data: dissabte 6 d’agost de 2016
Hora: 19:00h
Lloc: Santuari de Mijaran, Vielha
Preu: 18 euros
 
Punts de venda a Vielha

Càritas Vielha,  Av. Maladeta, 14   Vielha
Oficina de Turisme   c/ Sarriulera, 10  Vielha
On-line a través de www.musicasolidariaria.org (sense comissions)
El día del concert: una hora abans al Santuari de Mijaran
 
Programa
Quintet per a clarinet i cordes en la major K 581  –  W.A. MOZART
Quintet per a cordes en do major D 956  –  F. SCHUBERT
Bartolomé Genestar, clarinet
Maria Victoria Fernández, violí
Jordi Roca, viola
Alberto Reguera, violí
Noemí Pasquina, violoncel
Anna Comellas, violoncel
 
DADES D’INTERÈS DEL CONCERT A LA SEU D’URGELL:
Data: diumenge 7 d’agost de 2016
Hora: 18:00h
Lloc: Catedral de La Seu d’Urgell
Preu: 18 euros
 
Punts de venda a La Seu

Càritas La Seu,  c/ Bisbe Guitart, 27  La Seu
Oficina de Turisme  “Espai Ermengol”,   c/major, 8 La Seu
Oficina de Turisme Consell Comarcal, Pg, Joan Brudieu, 15  La Seu
On-line a través de www.musicasolidariaria.org (sense comissions)
El día del concert: una hora abans a la Catedral
 
 
Programa
Concerto Grosso op 6 nº 5 en re major  –  G.F. HÄNDEL
Divertiment en re major K 136  –  W.A. MOZART
Serenata per a cordes en do major op 48  – P.I. TCHAIKOWSKY
Orquestra UNESCO Barcelona
Gonçal Comellas, director
Mª Victoria Fernández, violí
 
 
Contactes de premsa:
FACC / FMS: Tel. 669 888 316  i  937 346 736 comunicacio@fcaixescatalanes.cat
 
Més informació:

Emergència Terratrèmol Turquia Síria

38.039€ de 40.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum

ES36 2100 0018 1702 0051 6790

BIZUM 33449

Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *