Càritas, CONFER i Justícia i Pau insten la comunitat internacional a protegir als emigrants i refugiats

Les organitzacions eclesials Càritas, CONFER i Justícia i Pau s’han sumat a la crida conjunta que Càritas Internationalis i el Servei Jesuïta a Refugiats han dirigit als líders de tot el món que participaran avui, 19 de setembre, a Nova York, en una cimera de les Nacions Unides sobre Refugiats i Migrants.

La Comissió Episcopal de Migracions s’uneix a la crida d’aquestes organitzacions demanant que les deliberacions de la esmentada Cimera es tradueixin en acords efectius, que vetllin per un reconeixement, acollida, tracte i protecció el més dignes possibles en favor dels emigrants i refugiats. Com manifestàvem davant la Jornada Mundial de Migracions del passat 17 de gener, així com a la Nota del passat 8 de març, no hem d’oblidar que “darrere d’aquests fluxos migratoris, en continu augment, hi ha sempre la inhumanitat d’un sistema econòmic injust en que preval el lucre sobre la dignitat de la persona i el bé comú; o la violència i la ruïna que genera la guerra, la persecució o la fam”.

També hem de recordar, davant les mesures de devolucions sumàries en les nostres fronteres en aquests dies, el pronunciat a propòsit de la Jornada Mundial de l’Emigrant i del Refugiat 2015. En aquest missatge, a més de mostrar la tristesa quan ens arriben notícies com les devolucions sumàries, ens afegim “a la denúncia contra qualsevol actuació en què no es tinguin en compte els drets humans”. I demanem que es compleixin els tractats internacionals i es verifiqués “com a mínim, si les persones poguessin ser creditores de l’asil polític, ser víctimes de la’tracta’ o necessitades d’assistència sanitària urgent”.

El Sant Evangeli – “era foraster, i em vau acollir” (Mt 25, 35) -, la conseqüent Doctrina Social de l’Església, les reiterades crides del Papa Francesc, les recents orientacions de la Conferència Episcopal Espanyola, contingudes en la Instrucció Pastoral “Església , servidora dels pobres “(24 d’abril de 2015), així com la línia mantinguda per aquesta mateixa Comissió ens estimulen a seguir treballant en favor dels emigrants i refugiats ia demanar a les autoritats pertinents” ser generoses en l’acollida i en la cooperació amb els països d’origen amb vista a aconseguir unes societats més humana i més justa”.

Madrid, 19 setembre 2016
 

#alesfosques

1.500€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790
BIZUM 33449
Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *