3a Trobada de Càritas Catalunya a Tarragona

Un nombrós grup de voluntaris de la diòcesi d’Urgell ha participat el dissabte 22 d’octubre en la 3a. Trobada de Càritas Catalunya, especialment preparada per als membres de Càritas i els voluntaris. S’ha celebrat a Tarragona, al Teatre Auditori Camp de Mart sota el lema “Transformem la societat des de la Misericòrdia“. L’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, juntament amb el Secretari General, Mn. David Codina han estat presents, amb el Delegat episcopal Mn. Jaume Mayoral, i el Director Sr. Josep Casanova, i treballadors de Càritas juntament amb els voluntaris.

A les 9:30 s’ha iniciat la recepció dels participants vinguts de tot Catalunya i a les deu del matí ja ha començat la pregària d’inici amb Mn. Joan Àguila.

1.900 assistents s’han trobat al Camp de Mart per viure la trobada. Després de la benvinguda institucional de l’Arquebisbe de Tarragona i el de Barcelona, la Presidenta de Càritas Catalunya Sra. Carme Borbonès i el Director de Càritas Tarragona Sr. Francesc Roig, s’ha iniciat el temps per a les ponències, en el que han participat el Sr. Imanol Zubero Beascoechea, sociòleg i professor de la Universitat del País Basc, que ha basat la seva proposta en el fet que la mirada de misericòrdia “és universal i és activa” i que “ens porta a encarregar-nos de la realitat”. Després Mn. Miquel Barbarà amb una segona aportació ha subratllat que “la misericòrdia no pot servir per adormir les consciències”. “Càritas té prou clar que tenim el deure de ser conscients de les causes que provoquen la pobresa. No tingueu por de denunciar les injustícies”.

El Missatge de la Trobada ha estat proclamat al final de l’Eucaristia per la Presidenta de Càritas Catalunya Sra. Carme Borbonès. Aquest esdeveniment ha estat una oportunitat per a la formació i per a intercanviar experiències; millorar les actuacions i aprofundir en el compromís de la transformació social a través de l’acció de Càritas. Tot emmarcat en l’Any jubilar de la Misericòrdia.

Han estat molt seguides les experiències de Pallassos sense Fronteres, una experiència de treball solidari nascut a Catalunya, i també la construcció de castells, un taller que ha mostrat com fer pinya -en aquest cas física- que porta a la consecució dels objectius. Després del dinar de germanor i de les visites a la ciutat programades a la tarda, la jornada ha culminat amb l’Eucaristía, que ha estat presidida per l’Arquebisbe de Tarragona Mons. Jaume Pujol i concelebrada pels bisbes de Catalunya, entre ells, Mons. Joan-Enric VIves. El cant del Virolai en acabar ha posat el fermall a una jornada molt viscuda, que tindrà la seva continuïtat a Lleida d’aquí a dos anys.
{gallery}161022Tarragona{/gallery}

#alesfosques

1.500€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790
BIZUM 33449
Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *