Campanya de persones sense llar: “Per dignitat. Cap persona sense llar”

Càritas Espanyola impulsa la Campanya CAP PERSONA SENSE LLAR, que enguany celebrarà el seu dia el 27 novembre 2016 amb el lema “PER DIGNITAT. CAP PERSONA SENSE LLAR”.

Un any més, desde Càritas, volem sensibilitzar i posar en relleu elements fonamentals per a la inclusió de les persones en situació de sense llar: la dignitat, l’accés i l’exercici als drets humans fonamentals, la possibilitat d’acabar amb el sensellarisme, etc.

Les persones en situació de sense llar són, primer de tot, PERSONES. La campanya posa l’atenció en la dignitat de tota persona. La dignitat resideix en el fet que som no un què, sinó un qui. Essers únics, insubstituïbles, dotats d’intimitat, d’intel·ligència, de voluntat, de llibertat, de capacitats…

Sota el lema “Per dignitat. Cap persona sense llar” volem incidir en la dignitat de tota persona pel simple fet de ser-ho. I un element fonamental per a això és la seva visibilitat: si no us veig, si no us reconec, no puc reconèixer-me en tu, no puc posar en valor la dignitat que ens uneix i iguala com a éssers humans. Hem de ser capaços de viure la dignitat d’anada i tornada, reconeixent que “la teva dignitat és la meva, i que jo també em dignifico com a persona a través de tu”. Estarem així en el camí de construir una societat del bé comú, que realment posi a les persones al centre.

Les taxes de pobresa arriben als nivells més alts des que se’n fa registre estadístic, i assenyala que el 22’2% de la població viu per sota el llindar de pobresa. La fractura social de la nostra societat no és un efecte de la crisi sinó una conseqüència del model socioeconòmic. Per tant, la nostra responsabilitat i compromís amb les persones sense llar ens  han de portar a insistir en què l’exercici de la dignitat universal és possible.

“Perquè l’exercici universal de la dignitat humana és possible, estem cridats a viure amb una mirada alternativa, creadora, que és capaç de fer possible l’impossible” – Victor Renes.

Som el que donem. Som amor.

27.121€ de 30.000€ recaptat
Selecciona el mètode de pagament
Vull desgravar
Accepto rebre informació
He llegit i accepto l' avís
Informació Personal

Import de la donació: 20,00€

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.