Càritas posa en marxa a Balaguer un pis d’acollida transitòria

Càritas d’Urgell ha posat en marxa un projecte innovador a la diòcesi: un pis d’acollida transitòria, situat a la ciutat de Balaguer. Un projecte que s’ha posat en marxa gràcies al suport i la participació de diversos industrials de la població que han cregut en el projecte i hi han treballat en diverses fases. El projecte va iniciar-se amb el lliurament d’una propietat d’una veïna de Balaguer a Càritas, a benefici de projectes socials de l’entitat i per permetre acollir a persones que s’havien quedat sense llar. Cada família que sigui acollida per Càritas de manera transitòria en aquest habitatge, s’integrarà en els programes socio-laborals de l’entitat, per tal de millorar la seva capacitació laboral i els recursos de gestió econòmica, familiar i social.  L’objectiu de Càritas no és només fer un acolliment puntual, sinó també formar i donar eines que permetin a la família i als seus integrants retornar al mercat laboral i la inclusió social plena, i que puguin tornar a ser autònoms.

El projecte s’ha materialitzat amb el suport d’entitats, institucions, industrials i particulars, que han portat a terme, amb la coordinació i lideratge de Càritas a Balaguer la rehabilitació del immoble.

El projectes’ha presentat públicament el dilluns13 de febrer, en un acte públic al que han assistit autoritats locals i col·laboradors del projecte de la comarca i de la ciutat, i que s’ha dut a terme a la seu de Càritas Balaguer, a l’antic convent de Sant Domènec. 

L’acte ha estat presidit per l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives i també ha estat present el director de Càritas Urgell, Josep Casanova, que ha posat en relleu l’aposta de l’entitat per les famílies en dificultats, “es bo no oblidar i posar-se al lloc del qui pateix” en un moment de profund canvi, i que van agrair les facilitats de l’administració per tirar endavant el projecte i el suport dels industrials i particulars que han col·laborat en el projecte. Actualment ja hi viu una família d’acollida amb nens petits. En l’acte de presentació, s’ha posat en valor l’aspecte de la col·laboració entre els industrials de la zona.
{gallery}170214PisAcollida{/gallery}

#alesfosques

17.450€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

También puedes realizar una Transferencia o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790 ///BIZUM 33449 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *