La Creu de Lampedusa, un signe també per Càritas d’Urgell

Aquest darrer cap de setmana 6 i 7 de maig el nostre Bisbat ha acollit i rebut la Creu de Lampedusa que durant aquests darrers mesos s’ha fet present en celebracions i actes dels Bisbats catalans. Un signe que evoca la problemàtica del món dels emigrants i refugiats sota el símbol d’una creu de fusta feta amb fragments de les pasteres que naveguen amb emigrants per la Mediterrània i que naufraguen en les seves aigües. Un símbol que vol recordar i fer viva la situació que viuen milers de persones, moltes vegades infants i joves, infants i joves com els que van cantar, acompanyar i acollir a les parròquies de Sant Julià i a Agramunt la Creu de Lampedusa.
Aquest és el missatge que també s’ha viscut al nostre Bisbat en l’acollida de la creu en els dos actes que han tingut lloc a la Diòcesi, i que volien fer present el sentit d’acolliment i de lluita pels més desvalguts que viu l’Església d’Urgell. Ho recordava el Sr. Arquebisbe en la seva homilia a Agramunt, aquesta necessitat de compromís i acolliment per part de la nostra Església Diocesana, ens deia: “I tenir-la avui a la nostra Diòcesi és també un compromís d’ajudar i estimar tots els crucificats de la terra”. Aquesta presència de la Creu de Lampedusa a casa nostra, aquestes paraules del nostre Arquebisbe Joan-Enric són adreçades directament al cor de la caritat de la nostra diòcesi, que és Càritas, juntament amb tota l’acció caritativo-social que es fa al nostre bisbat Urgel·lità.
La Càritas Diocesana i les Càritas Parroquials continuaran fent ben present la Creu de Lampedusa i el seu significat en tot allò que dia a dia es fa en bé dels més exclosos socials, de tots aquells i aquelles que són clavats cada dia en la creu del dolor, de l’exclusió, de la marginació i que són ofegats en una societat que mira a un altre costat que no veu i sembla que no vol veure-la, sigui la de Lampedusa sigui una altra, de les moltes que hi ha en el nostre món: Síria, Irak, Palestina, Corn d’Àfrica,…
Demanem que aquest signe de patiment i d’esperança, de dolor i d’amor beneeixi la tasca que duem a terme des de Càritas d’Urgell i a la vegada interpel·li a tothom a construir un món sense més creus com la de Lampedusa.

{gallery}170507CreuLampedusa{/gallery}

#alesfosques

1.500€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790
BIZUM 33449
Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *