Vingui a nosaltres el vostre Regne

Ho resem en el Parenostre i ho celebrem d’una manera ben plena en la festa litúrgica del Corpus Christi. Aquest “pa viu baixat del cel” ens vol ajudar a que esdevingui en el nostre món el Regne d’Amor del Crist Ressuscitat.

En aquesta festa del Corpus, ens ho vol recordar la campanya de Càritas, nosaltres els que partim i compartim el pa des de la fe, som “Cridats a ser Comunitat”, una crida directa a tots els fidels i membres de la gran Comunitat de l’Església Diocesana que viu la fe i construeix el Regne des de les 363 parròquies urgel·litanes. No podem defugir d’aquesta feina. I és, a més, un desig que dona sentit a la nostra tasca i a la nostra espiritualitat que vé  “del Regne de Déu”, un regne que queda sostingut i alimentat pel pa celestial, aquest aliment que com el manà del desert voldríem fer arribar a totes les persones necessitades, excloses, marginades d’aquí i d’altres llocs del món.  Així ho anuncia el cartell de la campanya, aquesta imatge d’un món fet i dibuixat per les persones, sense atendre a polítiques, a ideologies, on només importa la persona humana.

Enguany celebrem els 50 anys d’encíclica Populorum Progressio (1967), que va escriure el Papa Pau VI. És un text que ens ha de continuar interpel·lant com a  cristians, com a col·laboradors de les Càritas de les nostres parròquies. Ho diu ben clar el document pontifici: “el món està malalt”, i aquesta malaltia es veu i es viu en la pobresa de fraternitat que tenen les persones.  Ens cal reaccionar: només així el veritable Regne de Déu prevaldrà i es podrà instaurar.

En aquesta Campanya del Corpus que ressoni en les nostres esglésies, en les nostres Càritas parroquials les paraules de l’encíclica adreçades a tota la humanitat: “Tots vosaltres, que heu sentit la crida dels pobles que pateixen, vosaltres els que treballeu per respondre-hi, vosaltres sou els apòstols del desenvolupament autèntic i veritable que no consisteix en la riquesa egoista i desitjada per si mateixa, sinó en l’economia al servei de l’home, el pa de cada dia distribuït a tots, com a font de fraternitat i signe de la Providència”.

Preguem perquè vingui el Regne, per aconseguir una veritable Comunitat. Pensem que Càritas només podrà existir i treballar en la mesura que pugui pouar i alhora alimentar-se d’aquesta Comunitat, que hem de construir, dia a dia, amb l’ajuda de tots els fidels. Bastim una veritable fraternitat universal, sense deixar de confiar en la Providència divina!

#alesfosques

17.450€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

También puedes realizar una Transferencia o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790 ///BIZUM 33449 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *