S’inaugura a Tremp un nou centre d’atenció de Càritas

La parròquia de Tremp i Càritas d’Urgell han posat en marxa un nou centre d’atenció que té vocació de fomentar la participació comunitària i de ser un espai de suport i atenció de les comunitats cristianes a les persones més fràgils de la societat.
El centre s’ha inaugurat el dissabte 30 d’octubre, en un acte presidit per l’Arquebisbe d’Urgell i president de Càritas, Mons. Joan-Enric Vives, i que ha comptat amb la presència d’una nodrida representació de les institucions locals, encapçalades per l’Alcalde de Tremp, Il.lm. Sr. Joan Ubach, pel President del Consell Comarcal, Il.lm. Sr. Constantí Aranda, nombrosos alcaldes i regidors de la comarca, i una representació de l’Acadèmia general Bàsica de Suboficials, encapçalada pel Coronel José Antonio Salgado. També han estat presents representants de diverses entitats locals i el Director de Càritas Solsona, Sr. Josep Vidal, en representació de Càritas Catalunya.
L’acte ha estat obert pel Director de Càritas d’Urgell, Sr. Josep Casanova que ha posat en relleu que aquest centre “aspira a crear un espai de trobament amb tots els que volen treballar per la defensa dels drets de la persona; perquè tant sols podem anar construint la nostra comunitat si som capaços d’interactuar i buscar allò que és bo, i creem llaços entre es que formem la ciutadania”. Ha considerat que el lema de la campanya institucional de Càritas ha d’esperonar-nos:“cridats a ser comunitat, ens crida a saber sortir a l’encontre dels altres”. Després, l’Alcalde de Tremp ha agraït l’esforç de posar en marxa aquest espai, posant-hi a l’abast el que el consistori pugui a l’hora d’organitzar activitats.
Ha conclós l’acte Mons. Joan-Enric Vives que ha desitjat que “aquesta casa sigui el rostre de Déu a la Terra”, assenyalant la importància de la tasca que s’hi durà a terme: “el que ens interessa no és només proclamar la nostra divisa “Déu Caritas est”, és també viure-ho… és una satisfacció molt gran per que en una diòcesi tant gran i complexa orogràficament s’estigui completant una xarxa d’atenció en el territori de punta a punta. Amb aquest centre acabem de fer la geografia humana del bisbat, posant a l’abast de les persones allò que necessiten”. Mons. Vives també ha volgut explicar que el centre, tot i estar a la capital de comarca, no vol capitalitzar-ho tot: té la voluntat de col.laborar i comartir programes amb les comunitats cristianes de les poblacions de la zona”. Ha acabat donant les gràcies a treballadors i voluntaris, i institucions que fan possible el projecte de Càritas a Urgell.
El centre d’atenció s’ha instal.lat en un espai cèntric, que ofereix la possibilitat de treballar en l’atenció a les famílies, en la formació laboral, en l’acompanyament i el reforç escolar; que s’obre a un Espai Grapats de participació i col.laboració. A l’actualitat ja s’han dut a terme activitats en l’Espai Grapats, i s’han iniciat les atencions a les famílies i la formació i integració lingüistica de les persones.
Tremp potenciarà la participació ciutadanana a través de l’Espai Grapats -que ha significat la reconversió dels robers- on també hi haurà un punt de venda de productes de comerç just. Aquest Espai Grapats formarà part de la xarxa d’Espais Grapats que hi havia fins a l’actualitat: 7, dels que 5 col.laboren en la venda de roba de Nougrapats.
S’hi realitzaran tallers de costura i de llengua, de manualitats i s’obra la possibilitat de crear i mantenir col.laboracions entre els diferents Espais, intercanviant articles o talleristes.
També d’altra banda, crearà itineraris d’acompanyament a través de grups d’autoajuda i dels projectes de servei a la llar de persones grans o amb dependència. En aquest darrer cas el programa cerca que els voluntaris puguin acompanyar persones grans en cases particulars, fent escolta activa, acompanyant-los a misses i vetlles, les tasques personals, passejades per la població, activitats de cantm manualitats, de relaxació, ioga i subscripcions a diaris i revistes quan és necessàri.
Tremp és una població cèntrica en el Pallars Jussà, en la que hi ha concentrats d’altres serveis i en la que era necessàri un centre per dinamintzar l’acció de Càritas. És una població amb vocació de servei, en la que en l’any 2016, els socis i donants han fet present la seva col.laboració, i que ha participat amb donacions en la campanya d’emergència de suport a Eqüador. Per això ara fem una crida per incrementar el nombre de voluntaris per fer tasques de reforçescolar, de formació de persones en diferents àmbits. Justament el de l’atenció a la infància és un apartat que ha requerit atenció per part de Càritas en el darrer any, ja que s’han donat ajuts escolars a 12 famílies, i es preveu que les ajudes a les famílies s’incrementin en les vessants de roba, alimentació, habitatge, subministraments o salut.
L’entitat també ha fet 74 serveis d’atenció a transeünts, en conveni amb l’Ajuntament i el Consell Comarcal.
{gallery}170930Tremp{/gallery}

Emergència Terratrèmol Turquia Síria

38.039€ de 40.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum

ES36 2100 0018 1702 0051 6790

BIZUM 33449

Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *