I Jornada Mundial dels Pobres: “No estimem de paraula sinó amb obres”

Pel diumenge XXXIII del temps durant l’any, el Papa Francesc ha instituït una nova Jornada Mundial que esta dedicada als pobres del nostre món.
Neix fruit de l’Any de la Misericòrdia. Al Sant Pare li va semblar necessari que, d’una manera  especial, se subratllés i es valorés la necessitat de la intrínseca presència dels pobres en el sí de l’Evangeli, en el mateix cor de la Bona Notícia, tal com ho recull la Carta Apostòlica “Misericordia et Misera”, que es va adreçar amb motiu de l’Any de la Misericòrdia.
Aquest diumenge, a les nostres celebracions eucarístiques del Dia del Senyor, llegirem en la Litúrgia de la Paraula un fragment del llibre dels Proverbis que diu en un dels seus versets que la dona que segueix els dictats de Déu “obre la mà als pobres, l’allarga als necessitats”;  en plena relació amb el missatge del Papa Francesc per aquesta Jornada, que té com a títol “No estimem de paraula sinó amb obres”.
Ens cal posar-nos mans a la feina de la caritat i la solidaritat. En un món on 1.200 milions de persones viuen amb 1 euro o menys al dia, ens cal viure alguna cosa més que paraules. Ens hem de posar mans a l’obra per ajudar a capgirar aquesta situació vergonyant del nostre món. I no només als països subdesenvolupats:  també a casa nostra, on hi ha a les nostres parròquies persones  -especialment en aquests darrers anys, gent gran- que viuen per sota del que es considera digne.
L’Evangeli ens parlarà dels “talents” i no només en el seu significat de diners, sinó amb un sentit de valors i actituds d’ajuda envers els altres.  Els cristians no podem devaluar-nos i perdre aquests talents que Déu ens ha donat: els hem d’oferir a aquelles persones que necessiten de nosaltres, que necessiten les nostres bones obres. Les Obres de Misericòrdia formen part del nostre equipatge com a creients i de la nostra l’acció envers els altres.
El Papa ens demana en el seu Missatge que sapiguem no només pregar per als pobres i amb els pobres, sinó que sapiguem sortir a buscar-los, que ens atansem a ells; no podem repudiar-los i amagar-los de la nostra vida. I també ens demana fer de la nostra pregària d’aquest dia una pregària on els pobres, necessitats i exclosos siguin el centre de la mateixa.
La Carta acaba amb una frase que ens caldria meditar ben bé: “Els pobres no són un problema, sinó el recurs al qual anar per acollir i viure l’essència de l’Evangeli”.

pdfI Jornada Mundials dels Pobres165.83 KB

{youtube}NXDH1OGxxeE{/youtube}

#alesfosques

17.450€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

También puedes realizar una Transferencia o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790 ///BIZUM 33449 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *