Dejuni i abstinència, carn o peix… Quaresma també és Generositat

Dejuni i abstinència, carn o peix… Quaresma també és Generositat !

De vegades reduïm el significat de la Quaresma als conceptes de dejuni i l’abstinència, i a quan hem de menjar peix i no carn. Però la realitat és que res més lluny del significat d’aquest temps litúrgic i espiritual de la Quaresma. Un temps que ens demana conversió;  és a dir reconduir cap al bé la nostra vida de pecat, i per tant de retrobar l’Amor a Déu i als germans.

Per dur-la a terme, l’Església ens convida al dejuni quaresmal. Per conèixer millor el que realment vol significar aquest dejuni, us recomano la lectura del capítol 58 del Llibre d’Isaïes, gairebé tot ell dedicat al dejuni i que en aquest dies de la Quaresma escoltarem en la litúrgia de la Paraula. El profeta fa una reflexió que convida a veure i viure el dejuni com una trobada amb els altres, i especialment els necessitats. Aquest és el sentit que Déu vol del dejuni, i ens ho diu Isaïes: “Comparteix el teu pa amb els qui passen fam, acull a casa teva els pobres vagabunds, si algú no té roba vesteix-lo, no els defugis, que són germans teus”.

Lligat al dejuni hi ha l’almoina penitencial, aquest signe que ens convida a un compromís envers els més necessitats, un compromís que ens ha de fer generosos amb els pobres, marginats, refugiats,… i  amb tots els que necessiten de la nostra ajuda.

Per Càritas, aquestes almoines fetes amb un sentit de conversió i solidaritat, ens són molt importants:  ens permeten tirar endavant tot un seguit de projectes que volen ser resposta al que ens diu Isaïes que és el dejuni agradable a Déu, i una ajuda que es fa des de la fe creient.

 S’obre el temps per convertir-nos des de la pregària, el dejuni i les bones obres: sapiguem mostrar la nostra conversió des de la generositat. Generositat com  un vestit  que ens hauríem de posar cada dia, de manera festiva i joiosa… això també és la Quaresma. Una generositat que no busca fer cridòria i rebre lloances, com ens diu l’Evangeli de Mateu el Dimecres de Cendra “Tu, quan facis almoina, mira que la mà esquerra no sàpiga què fa la dreta, perquè el teu gest quedi amagat, i el teu Pare, que veu el que és amagat, t’ho recompensarà.” .  La Quaresma ens ha de portar a redescobrir el dejuni i convertir-lo en voluntat de ser ajuda i salvació per als més necessitats, a través de Càritas.

Mn. Jaume, Delegat episcopal de Càritas

{gallery}180214quaresma{/gallery}

#alesfosques

1.500€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790
BIZUM 33449
Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *