Trobada de Càritas Catalunya a la ciutat de Lleida

El proper dissabte, 14 d’abril, se celebra a Lleida la 4ª TROBADA DE CÀRITAS CATALUNYA. Us ho deixo escrit aquí per si algú encara no se n’ha assabentat. També, motivat pel petit orgull de manifestar la meva alegria per convertir-nos, tots els diocesans, en acollidors dels participants en aquest esdeveniment.

M’agradaria ser concís en aquest comentari setmanal.

Són moltes les hores de feina, i de moltes persones, condensades en un sol acte. Expressa tota una tasca pacient i continuada de tot l’any, feta amb estima i professionalitat. En nom de tots vosaltres, els ho agraeixo de manera anticipada.

En nom d’aquesta brevetat comentada, se m’ha ocorregut descriure en tres paràgrafs les paraules que posen títol a aquest esdeveniment.

TROBADA. El nostre diccionari diu que és “la reunió de persones amb interessos comuns, especialment amb vista a dialogar, a fer alguna celebració…” Segur que tots heu participat en una trobada de persones amb aquestes característiques, en les que es prioritzar l’actitud de sortir d’un mateix per escoltar els altres, deixar-se acompanyar, expressar les pròpies idees i conviccions. Els únics interessos de la trobada en qüestió seran manifestar les seves activitats sobre la caritat, l’intercanvi d’experiències de cada equip, la potenciació del treball per la justícia i la defensa dels més desafavorits. Tot això, envoltat amb la celebració joiosa de la fe que és l’Eucaristia. És la quarta, perquè abans es va celebrar a Barcelona (2012), Girona (2014) i Tarragona (2016).

CÀRITAS. Com tots sabeu, és una institució de l’Església catòlica que està present en totes les diòcesis i en la immensa majoria de les parròquies. Porta endavant la seva activitat gràcies als seus responsables, treballadors, voluntaris i col·laboradors. El seu objectiu fonamental és fer visible l’amor de Déu i animar tothom en l’amor als germans. És una paraula que prové del llatí, que es tradueix per amor, afecte, tendresa, amb l’accepció afegida d’amor diví i caritat cristiana. I, a més a més, és una de les tres virtuts teologals (regalades per Déu) i una realitat essencial en la pràctica de la vida cristiana. Molts de vosaltres hi heu col·laborat, amb hores de dedicació o amb donatius en metàl·lic; d’altres han estat beneficiaris mitjançant l’assistència en aspectes concrets o en la promoció de les seves qualitats, per elevar o integrar la dignitat personal. I tots els cristians se senten compromesos en l’ajuda als germans, perquè l’equip de Càritas no és l’exclusiu autor de l’exercici caritatiu sinó, més aviat, l’encarregat d’animar i recordar a tota la comunitat cristiana la seva pròpia responsabilitat com encarregada de viure i transmetre el mandat de Jesús. Per tant, no es pot separar mai Càritas de l’Església, com si aquella fos una institució autònoma, és la mateixa Església catòlica.

CATALUNYA. El seu territori engloba deu diòcesis. Les respectives Càritas celebren a Lleida la trobada. Porten anys de treball conjunt i coordinat. Els catalans valoren molt la seva tasca i li reconeixen un gran prestigi, tant a nivells universitaris o d’estudis com en els compromisos adquirits en les diverses realitats i projectes a favor dels més necessitats. Han firmat molts convenis amb institucions oficials i privades per millorar el desenvolupament de la seva activitat.

Només us demano que augmenteu la vostra col·laboració amb Càritas i que pregueu per aquest acte.

Salvador Giménez, bisbe de Lleida.

{gallery}180409trobada{/gallery}

#alesfosques

1.500€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790
BIZUM 33449
Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *