Dia per a l’Eradicació de la Pobresa

Càritas reclama voluntat política per eradicar la pobresa tant a Espanya com a tota la UE. 
Des de fa 25 anys es celebra a tot el món, el 17 d’octubre, el Dia per a l’Eradicació de la Pobresa, una convocatòria que serveix per posar a l’agenda pública la prioritat, tantes vegades relegada, de eradicar definitivament la pobresa, sobretot la que afecta les persones en situació de major exclusió social.
Per a Càritas aquesta és una exigència permanent, que ve demandada tant per la realitat de precarietat dels milions de persones a les que acompanya dins i fora del nostre país com pels propis compromisos assumits per la comunitat internacional a través, per exemple, dels objectius de Desenvolupament Sostenible.
La urgènciaés més gran si es té en compte, en el cas d’Espanya, quina és l’evolució a l’alça dels nivells d’exclusió social severa en l’última dècada, tal com acaba de posar de manifest la Fundació Foessa en el seu informe ” anàlisi i Perspectives 2018 “, fet públic el passat 26 de setembre.
És hora d’emplaçar als responsables polítics a passar de les paraules als fets i de reclamar als poders públics a articular amb valentia les polítiques necessàries per a garantir els drets de les persones en situació de desavantatge social.
Aquest és l’exigència en la qual tant Càritas Europa com la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa (EAPN), de les que Càritas Espanyola forma part, posen el focus en els seus respectius manifestos difosos amb motiu de la jornada que es commemora avui.
 

Declaració de Càritas Europa 
En el Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa, Càritas Europa ha difós una declaració en la qual insta els candidats a les eleccions de 2019 al Parlament Europeu “a prioritzar en les seves campanyes la lluita contra la pobresa, les desigualtats i l’exclusió social “. “El futur Parlament -assenyala- hauria de fer tot el possible per implementar ràpidament l’Agenda 2030 i complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per 2030. En particular, demanem que prengui les mesures adequades per aconseguir l’ODS 1: Eradicar la pobresa. La UE pot i ha de mostrar el seu valor afegit quan es tracta de protegir els drets socials de tots els residents “.Càritas Europa assegura que “quan els nens creixen en famílies pobres, és probable que romanguin en la pobresa per la resta de les seves vides”. A més, “des de la crisi financera i econòmica de 2008, les polítiques d’austeritat han posat sota pressió als sistemes nacionals de protecció social, el que soscava encara més la capacitat de l’Estat per protegir les persones contra la pobresa. Els europeus mereixen aquesta protecció, ja que contribueix a reduir les desigualtats i a millorar la cohesió social “.Com afirma l’espanyol Jorge Nuño Mayer, el seu secretari general, “la UE pot fer més contra la pobresa. Es necessita creació d’ocupació per als desfavorits, més suport familiar i millor protecció social. I els ciutadans poden donar suport a aquest enfocament amb el seu vot en les pròximes eleccions europees”.

Portadors de petits miracles

0€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum

ES36 2100 0018 1702 0051 6790

BIZUM 33449

Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *