Déu escolta el clam dels pobres, però i nosaltres els escoltem ?

Aquest proper diumenge, l’Església celebra i viu la II Jornada Mundial dels Pobres, una diada en la que el Papa Francesc ens convida a posar, d’una manera especial, en el centre de les nostres trobades eucarístiques dominicals, el POBRE.

El Pontífex ha escollit un petit fragment dels Salms, més concretament el salm 34, 7 que ens diu “Quan els pobres invoquen el Senyor, Ell els escolta” com a lema de la celebració.

El pobre invoca al Senyor, i també el pobre clama i crida fins a eixordar a la nostra societat, la mal anomenada societat del Benestar i del Bé comú.

Les xifres de la pobresa s’enfilen cada vegada més amunt (1), amb realitats arreu del món i també a casa nostra ben preocupants, i no es veu, de moment, una solució a aquesta problemàtica. Avui se’ns demana que ens traíem els “taps” que portem a les nostres orelles, la “bena” que portem als nostres ulls i ens llancem, des de la CARITAT, a escoltar els homes i dones necessitats del nostre món: famílies pobres, infants maltractats, gent gran abandonada, emigrants i refugiats oblidats, … i això no ens apeteix, és un plat de mal menjar, i tots ens hem tornat molt llepafils.

Si aquestes situacions inhumanes no fan soroll, si no són un clam per a les nostres oïdes, vol dir que com a cristians alguna cosa ens falla, i ens falla de valent… tenim aleshores una veritable sordesa espiritual i humana.

El Papa Francesc en el seu missatge de la Jornada, ens torna a fer una reflexió al voltant d’uns verbs, que hem de conjugar amb la pregària i la vida, i que ens ajudaran a respondre a la pregunta inicial de si escoltem els pobres amb un aclaparador SI. “Cridar” , “Respondre” i “Alliberar” aquests verbs ens han d’ajudar a viure aquesta Jornada i la nostra vida, per saber escoltar el clam, el crit dels pobres, per tot seguit saber donar-los una resposta, que no només sigui paraules buides, els discursos no treuen la gana, i finalment alliberar-los que és tornar-los hi a donar el seu lloc en la societat, el lloc que el nostre egoisme i materialisme els hi a tret, injustament.

Com ens recorda el Papa Francesc “Sentim-nos tots, en aquest dia, deutors amb ells, perquè estenent recíprocament les mans, un cap a l’altre, es realitzi la trobada salvífica que sosté la fe, fa activa la caritat i permet que l’esperança prossegueixi segura en el camí vers el Senyor que ve”.

Mn. Jaume Mayoral, delegat episcopal de Càritas Urgell

(1): segons l’Informe AROPE sobre la Pobresa a España -2017- el 6,4% de la població, més de 2,9 milions de persones, viuen en una pobresa severa. El 27,9% de la població està en risc de caure en la pobresa i l’exclusió social, el que suposa 12,9 milions de persones. Un 16,6% de la població té grans dificultats per arribar a finals de mes, i en aquest grup n’hi ha que tenen feina, però en unes condicions molt precàries.{gallery}181112jornadapobres{/gallery}

#alesfosques

17.450€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

También puedes realizar una Transferencia o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790 ///BIZUM 33449 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *