Església pel Treball Decent redoblarà els seus esforços en 2019 per denunciar la indecent precarietat

Els eixos de treball d’aquest any són: la convocatòria del Primer de Maig i de la Jornada Mundial pel Treball Decent, del 7 d’octubre

 

L’ocupació creada a Espanya, després de cinc anys de recuperació econòmica segueix marcat per la precarietat i l’exclusió. Des 2014, més del 90% dels contractes registrats són de durada limitada, la qual cosa unit a l’increment de la volatilitat dels contractes temporals, la reducció de la seva durada, l’augment de l’encadenament de contractes i de la jornada parcial, ens condueix a un escenari on «disposar d’una feina ja no és sinònim d’integració», com diu l’última anàlisi de la Fundació FOESSA, Exclusió estructural i integració social. Una situació social que s’agreuja per l’elevat i profund nombre de persones en situació d’atur (3,3 milions; 47% amb més d’1 any a l’atur) i amb més d’1 milió de llars (1.052.800) amb tots els seus membres actius en atur. (EPA, 4T 2018).

ITD prioritza, per a aquest any, abordar la precarietat laboral, el seu impacte en la trajectòria vital dels treballadors i de les treballadores, de les famílies, i en la pròpia cohesió social. Articularà, de manera transversal, en tots els seus àmbits d’incidència previstos la denúncia sobre la indecent precarietat que descarta a milions de persones a l’accés a un «treball decent i no de qualsevol manera», en paraules del papa Francesc.

El Primer de Maig, per segon any consecutiu

Un primer eix de treball serà realitzar, per segon any consecutiu, la celebració del Primer de Maig, festa de sant Josep obrer i Dia internacional dels treballadors i les treballadores, amb la convocatòria de vigílies de pregària, l’elaboració d’un manifest sobre el sentit creador de la feina i per denunciar les causes de la manca del treball decent, així com per animar a participar en les activitats convocades, en aquesta línia, per les organitzacions sindicals.

Jornada Mundial pel Treball Decent, cinquè any de convocatòria

Un segon eix se centrarà en la convocatòria de la Jornada Mundial pel Treball Decent, el 7 d’octubre, per insistir en la importància de complir amb l’objectiu número 8 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 relacionat amb l’extensió de l’ocupació digne, clau per al progrés humà, la reducció de la fam, la pobresa, les desigualtats, i la cura de la casa comuna. Per ITD és el cinquè any de consecutiu compromesa amb aquesta jornada, que és a més compartida amb l’Organització Internacional del Treball (OIT), el moviment sindical mundial i el Moviment Mundial de Treballadors Cristians, es convoca a les diòcesis del país, durant aquest mes d’octubre, nombrosos gestos i activitats de sensibilització i denúncia.

Comunicació i adhesióLa iniciativa ha dissenyat la seva estratègia de comunicació per oferir i apropar les convocatòries, les accions, els materials i les reflexions tant a la comunitat cristiana com a la societat civil. També persisteix en el seu afany d’apropar a entitats, grups o realitats parroquials per presentar els seus objectius, les seves tasques i afavorir l’adhesió a la iniciativa. Dues cites importants per al món del treballA més, ITD estarà atenta a dues cites importants per al món del treball. Al mes de juny, al «parlament global» coincidint amb el centenari de l’OIT. Un diàleg iniciat per l’OIT des d’una orientació que comparteix ITD: per a un futur de treball decent, és essencial prioritzar a les persones. Al mes de novembre, en complir els 25 anys del document La Pastoral Obrera de tota l’Església, de la Conferència Episcopal Espanyola. ***La iniciativa Església pel Treball Decent sorgeix a Espanya en l’any 2015 fent seu l’objectiu impulsat per la Santa Seu, l’OIT i organitzacions d’inspiració catòlica, de col·locar explícitament el «treball decent per a tothom» entre els Objectius de Desenvolupament Sostenible .{gallery}190214treballdecent{/gallery}

#alesfosques

1.500€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790
BIZUM 33449
Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *