1 #Càritasproposa

1. Ratificació de la Carta Social Europea revisada el 1996 i del Protocol addicional de 1995.

Càritas proposa que el Regne d’Espanya ratifiqui la Carta Social Europea revisada i el seu Protocol de 1995 de reclamacions col·lectives, a fi de fer possible que els drets contemplats en ella -entre altres, la protecció enfront de la pobresa- siguin una realitat per a totes les persones a tot el territori de l’Estat.

La Carta Social Europea revisada és reconeguda com la Constitució Social d’Europa i suposa un instrument jurídic fonamental per garantir l’accés als drets.

Espanya ha ratificat la Carta Social Europea de 1961, que conté 19 drets, i el Protocol addicional de 1988, en el qual s’incorporen 4 nous drets.

El 3 de maig de 1996 es va adoptar la Carta Social Europea revisada per integrar en un únic instrument els drets reconeguts anteriorment i incorporar alguns tan rellevants com el dret a la protecció davant la pobresa o el dret a l’habitatge.

Aquesta Carta Social Europea revisada està pendent de ser ratificada per Espanya. Només 9 països del Consell d’Europa -entre ells el nostre- no ho han fet encara, enfront de 34 que sí que l’han ratificat.

La ratificació de la Carta Social Europea revisada ha d’anar acompanyada de la del Protocol de 1995 de reclamacions col·lectives. Aquest Protocol fa real l’exigibilitat dels drets, dota d’un procediment àgil, enforteix el paper dels agents i les organitzacions socials, i, en definitiva, indica la voluntat d’efectivitat i garantia dels drets consagrats a la Carta. Aquest Protocol està vigent en 15 països europeus, entre els quals estan alguns dels nostres veïns com Portugal, França i ItàIia.{gallery}190405caritasproposa1{/gallery}

Som el que donem. Som amor.

27.121€ de 30.000€ recaptat
Selecciona el mètode de pagament
Vull desgravar
Accepto rebre informació
He llegit i accepto l' avís
Informació Personal

Import de la donació: 20,00€

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.