8 #càritas proposa

8. Enfortir la política de desenvolupament i cooperació internacional.

Càritas demana una política de desenvolupament regida pels drets humans i la sostenibilitat ambiental, que compti amb més recursos i de més qualitat, i que enforteixi el paper de la societat civil.

Càritas demana l’augment del pressupost de l’Ajuda Oficial al Desenvolupament (AOD) perquè s’aproximi progressivament al compromís internacional del 0,7% de la Renda Nacional Bruta (RNB).

Aquest increment s’ha de fer amb recursos de qualitat a través d’instruments clarament orientats a la protecció dels drets humans i que recuperin el protagonisme de les organitzacions de la societat civil com a actors clau per l’enfortiment democràtic i la justícia social.
Es tracta d’emprendre una política que es configuri amb els següents criteris:
• Clara orientació cap a aquelles persones, comunitats i països en pitjor situació, destinant almenys el 20% dels recursos als Països Menys Avançats {PMA) ia aquells col·lectius en situació d’exclusió als Països de Renda Mitjana {PRM), i dotada de recursos suficients per a la societat civil.
• Estigui lliure de condicionalitats en els països vinculades al control migratori o de seguretat.
• PosibiIite Ia participació de Ies organitzacions de Ia societat civil local en la definició de les prioritats a nivell nacional – facilitant la seva presència en els exercicis de planificació- i estableixi mecanismes de protecció per a defensors i defensores de drets humans.
• Garanteixi que els instruments de la cooperació financera i de participació del sector privat incorporin criteris clars i transparents que evitin el finançament de projectes amb risc de generar impactes ambientals i vulneració de drets humans a les comunitats locals.
• Asseguri que l’Acció Humanitària estigui prou dotada pressupostàriament -establint un llindar del 10% Dels recursos- i compti amb mecanismes àgils de resposta a catàstrofes i vulnerabilitat climàtica.{gallery}190424caritasproposa8{/gallery}

#alesfosques

1.500€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790
BIZUM 33449
Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *