Visita del Delegat episcopal d’Urgell Mn. Jaume Mayoral a Càritas Internationalis

El dilluns 13 de maig, el Delegat episcopal de Càritas d’Urgell va realitzar una visita a la seu de Caritas Internationalis al Vaticà. Mn. Mayoral va poder saludar el seu Secretari General, el Sr. Michel Roy i l’assistent eclesiàstic Rv. Pierre Cibambo. Tot seguit va tenir una trobada més de treball amb la Sra. Martina Liebsch, Directora de Politica International de Caritas Internationalis, i també responsable dels temes de migracions, canvi climàtic, trata de persones i desenvolupament sostenible.

La Sra. Liebsch va fer un repàs del que és Caritas Internationalis, el seu estatut d’organisme internacional, la seva presència en organismes com les Nacions Unides i altres organismes internacionals. Una presència que busca defensar i ajudar totes les persones en situacions de risc i vulnerabilitat social. També poder acompanyar com una Confederació a 160 Caritas Nacionals de països d’arreu del món, des de la seu de Roma es coordinen les operacions d’emergència, amb una unica missió, treballar pels mès pobres i vulnerables del món. Va fer també un repàs de les cinc grans àrees d’actuació i estructura de la feina que fan des de la seu de Roma, on un grupet d’unes 30 persones fan possible que la Doctrina Social de l’Església i el seu missatge siguin efectius a tot el mon. Va subratllar que és el treball en xarxa que permet arribar des de Roma a la més petita de les Càritas que hi pugui haver, també va destacar com el missatge del Magisteri amb encicliques com “Deus Caritas est” o “Laudato si” il·luminen les respostes i propostes que fan arribar a les 160 Càritas, entre elles Caritas Espanyola i Andorrana, aixi com a les autoritats i governs mundials.

Mn. Mayoral va poder explicar-li alguns dels projectes que es fan a Càritas Espanyola, i més concretament a la Càritas Diocesana d’Urgell, especialment els projectes en linia de la “Laudato si” com el nou Programa de Càritas “ECO canvi”, i alguns dels projectes com el reciclatge de la roba “Moda re-“ i altres que es fan en clau de sostenibilitat. Tot seguit va poder visitar i saludar algunes de les 30 persones que treballen a Caritas Internationalis. També li van explicar que els propers dies tindrà lloc l’Assemblea General de Caritas Internationalis, del 23 al 28 de maig, amb el lema “Una sola familia humana, una sola casa comuna”, un espai on es trobaran els delegats i representants de totes les Càritas d’arreu del món, per revisar el treball fet i els marcs estratègics que cal fer.

Aprofitant que en el mateix Palazzo San Calisto, seu de Caritas, hi ha el Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral, Mn. Mayoral també hi va fer una breu visita, on li van poder explicar la tasca que fa el Dicasteri i el seu servei des de l’Església al món, de la mateixa manera que també ho fa Caritas Internationalis.  

Per tenir més informacio podeu visitar la web.{gallery}190514caritasinternationalis{/gallery}

#alesfosques

1.500€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790
BIZUM 33449
Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *