La Teologia del “Pa” ens fa compartir

En la Festa del Corpus Christi, l’Església i Càritas ens demanen una mirada compromesa i viscuda de la Diada de la Caritat.

Ben pensat no pot ser de cap altra manera: la Festa del Cos i la Sang de Jesucrist, només té sentit si els creients sabem compartir el que som i el que tenim. La fe ens hi porta… gairebé ens hi aboca. Parlar del Corpus es parlar de la Teologia del “Pa”, una teologia que fa dels gestos i de les accions, una riquesa de missatge i de contingut pastoral.

En el fons, és recordar la primera eucaristia al Cenacle, es commemorar unes accions i uns gestos que signifiquen molt, que estan plenes d’un missatge ben viu. Jesús agafa el pa, aquell pa que cada dia demanem en el Parenostre, aquell pa que alimenta espiritualment als creients, aquell pa que vol ser partit i compartit, que fa bona olor i bon gust, que quan el fracciones cruix en les mans del sacerdot, un veritable aliment en tots els sentits, i una vegada més ens el dona.

La teologia del Pa no es pot entendre ni es pot donar si no hi ha una comunitat al darrera, com la dels deixebles, o com la de les primeres comunitats cristianes, o com les nostres comunitats d’aquest nou mil·lenni. És una teologia que vol la participació de tots, cadascú amb el seu rol, i junts construint una Església que mira endins per pregar amb més força que mai, i que està oberta enfora perquè volem compartir el que significa aquest pa. Un pa aliment per als altres, especialment pels més angoixats, marginats, exclosos, però també pels que pensant que ho tenen tot, només són amos de buidor i foscor i no han entès què vol dir la Teologia del Pa, i no la poden gaudir, en el sentit més festiu i pasqual de la paraula, com podem fer els creients.

En la diada de la Caritat us convidem a recuperar la força transformadora de la Teologia del Pa, d’aquest Pa Viu baixat del Cel, que vol ser partit i compartit, que vol ser trencat i esmicolat perquè tothom el pugui trobar i menjar. Una diada que ens demana compromís des del jo i des del nosaltres. Que aixeca damunt del món un immens pa de caritat i solidaritat, de justícia i de dignitat. Que significa el compromís de fer-ho possible per a tothom. Que és creure i col·laborar en aquesta teologia que és vida per a un mateix i per als altres, una fraternitat que vol que el teu germà tingui allò que el fa digne, persona. En la diada de la Caritat, col·laborar amb Càritas, és aixecar aquest pa, és compartir i repartir amb els que ho necessiten.  

Mn. Jaume Mayoral, Delegat Episcopal Càritas{gallery}190617corpus{/gallery}

#alesfosques

17.550€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

También puedes realizar una Transferencia o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790 ///BIZUM 33449 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *