Càritas alerta de l’enquistament de la pobresa a les comarques de Lleida amb una desvinculació emocional

Les Càritas a Lleida, Solsona i Urgell detecten que les desigualtats s’estan estancant en la societat i el tenir un habitatge i una ocupació no garanteix viure amb dignitat.

Càritas ha atès durant l’any 2018, als bisbats de Lleida, Solsona i Urgell, 8.773 persones directament, i s’han beneficiat del seu suport 22.625 persones.

El perfil majoritari d’atenció són famílies nuclears amb fills a càrrec, que malgrat tenir un treball i un sostre, aquest és precari. El salari amb prou feines els hi  permet cobrir les necessitats bàsiques i l’elevat preu dels lloguers juntament amb els subministres fan que les famílies hagin de destinar els seus ingressos a la cobertura d’aquestes.

El suport de Càritas ha estat centrat en recolzar econòmica i emocionalment a les famílies que dia a dia han vist com no podien fer front malgrat els seus esforços a les primeres necessitats.

Estem preocupats perquè la cronificació de la pobresa perpetua l’exclusió, sobretot afectant al col·lectiu més vulnerable, els infants. Les persones en risc d’exclusió es troben atrapades en aquesta realitat. Això comporta un elevat risc de que els infants de famílies en situació d’exclusió, malgrat tenir els drets bàsics garantits, puguin heretar aquesta realitat. I és per això que considerem que la nostra societat no té garantida la igualtat d’oportunitats.

El pas del temps ens ha desgastat emocional davant les persones més vulnerables del nostre entorn, però creiem fermament que la societat té la capacitat de tornar a connectar amb els patiment dels més febles. Un exemple d’aquesta possibilitat de canvi és la nostra xarxa humana que tenim a Càritas, composada per 1.350 persones voluntàries i 59 persones contractades.

Per això hem destinat 526.471 euros en ajuts econòmics directes a les persones i les seves famílies. Del total de recursos invertits, 5622.012 euros; 2.909.642 euros han estat destinats a l’acció social de Càritas (1.144.642 euros a Lleida; 951.627 euros a Solsona; 813.373 a Urgell).

S’ha fet a través de 65 punts d’atenció, una xarxa de centres i parròquies en les que s’ha donat suport a les persones en programes d’acollida, de cobertura de necessitats bàsiques, de suport a la família i la infància i d’inserció socio-laboral, habitatge, suport a gent gran, en assessoria jurídica a immigrants, i en salut (drogodependències).

També ho fem a través de 3 empreses inserció (Troballes a Lleida), (Cartaes a Tàrrega), (Nougrapats a La Seu d’Urgell); i tres fundacions en l’àmbit laboral a Solsona i a Cervera, per les quals han passat 65 persones,  s’ha donat 150 beques, s’ha format en l’àmbit laboral 220 persones i s’ha donat acolliment i orientació laboral a 1.735 persones més. S’han invertit en aquesta tasca d’inserció socio-laboral un total de 2.712.369 euros entre les tres diòcesis. Lleida ha invertit 1.043.657 euros, Solsona 1.223.560 euros i Urgell 445.152 euros.

Agraïm el suport que rebem dels mitjans de comunicació, i ara més que mai, seguim necessitant el vostre compromís, perquè només així podrem  crear un escenari de responsabilitats compatides i convertir-nos en una veritable comunitat.{gallery}190619presentaciomemoria{/gallery}

#alesfosques

17.450€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

También puedes realizar una Transferencia o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790 ///BIZUM 33449 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *