I Escola de tardor a Càritas Catalunya

Dimarts 17 de desembre, al Seminari Salesià Martí Codolar, Càritas Catalunya va organitzar la I escola de tardor de Càritas Catalunya amb la participació de 9 agents de Càritas Urgell.
A l’acte hi va intervenir Francesc Roig, president de Càritas Catalunya, Raúl Flores, cap de l’equip d’Estudis de Càritas Espanyola i els Coordinadors/es a Catalunya de l’informe FOESSA.

L’acte va començar amb una pregària Nadalenca per part de Càritas Lleida, on es va reproduir la construcció d’un Pessebre.
Raúl Flores, Cap de l’Equip d’Estudis de Càritas Espanyola i secretari tècnic de la Fundació FOESSA, va compartir el vídeo “La realidad que es”, en el qual se’ns convida a treure’ns les ulleres, descobrir la realitat de totes les persones i veure el risc que tenim com a societat i fer-nos responsables d’aquesta realitat. I és que les persones en situació de pobresa senten que la política els dona l’esquena i voten menys perquè no se senten representades; el 80% de la població no participa en cap associació; en dos anys, el lloguer ha pujat al voltant d’un 30%; dos milions de persones viuen amb la incertesa de quedar-se sense casa; una dona ha de treballar 1,5 hores més cada dia per guanyar el mateix que un home (si la dona és immigrant, dues hores); les persones immigrants aporten el 10% de la seguretat social; avui quatre avis cuiden un net, demà un net cuidarà quatre avis; 1 de cada 3 llars necessita ajudes per criança, edat avançada, dependència o malaltia; 1 de cada 3 contractes temporals dura menys de set dies…
Flores va remarcar els principals riscos socials als quals ens enfrontem: la desigualtat (la distància entre classe baixa i classe mitjana s’ha incrementat els darrers anys), la bretxa de gènere, els canvis demogràfics, la democràcia i la fatiga de la compassió. Va destacar que l’exclusió social a Espanya és de 8,5 milions (18,4% de la població total), 1,2 de milions més que l’any 2007. Finalment, Flores va introduir algunes dades de la situació social de Catalunya, advertint que l’exclusió social ja afecta gairebé 1,5 milions de persones (gairebé un 20% de la població).
Després d’unes dinàmiques per treballar l’informe FOESSA es va cloure l’acte amb una reflexió sobre com les polítiques socials haurien de plantejar-se reptes com ara desenvolupar drets, començant per l’habitatge, afavorir un desenvolupament econòmic sostenible, invertir en infància i crear un clima positiu intergeneracional.
Després de dinar es van fer grups de treball simultanis on els agents de Càritas van participar en uns tallers organitzats per les comissions de Càritas Catalunya.

#alesfosques

17.550€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

También puedes realizar una Transferencia o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790 ///BIZUM 33449 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *