148 INFANTS DEL PIRINEU ES BENEFICIEN DE LA CAMPANYA DE LA SEU D’URGELL “EL MÓN ÉS MÀGIC SI TOTS ELS INFANTS TENEN JOGUINES”

AUGMENTA EL NOMBRE I LA QUALITAT DE LES JOGUINES, QUE ELS PARES HAN POGUT TRIAR PELS SEUS FILLS

Càritas d’Urgell tanca la campanya de recollida de joguines amb un balanç molt bo: s’ha millorat l’experiència dels infants que han rebut els seus regals dels Reis Mags, incrementant la qualitat i quantitat de les joguines recollides, afegint la possibilitat de fer arribar la seva carta a S.S.M.M.O.O. a través de la tria dels pares al mostrador de la campanya o de la botiga Grapats Encants; i fent que els regals fossin lliurats i embolicats en molts casos, pels alumnes de La Salle, que van fer de patges.

Gràcies a la unificació que s’ha fet de totes les campanyes de recollida que es feien a La Seu d’Urgell, s’ha incrementat notablement el nombre de joguines recollides, passant de 369, l’any 2018, a les 828 enguany. També ha augmentat el percentatge de joguines aprofitables, passant del 40% de l’any 2018, al 55% d’enguany. Han millorat doncs, la qualitat i la quantitat.

Aquest Nadal, la campanya “El món és màgic si tots els infants tenen joguines”, s’ha dut a terme entre el 14 i el 22 de desembre. Es va tancar el procés de selecció i donació de les joguines el dia 3 de gener a la botiga Grapats Encants i als punts de recollida, situats al Palau d’Esports, el Poliesportiu Municipal, Càritas, l’Associació d’Hosteleria i a Caser Residencial. Enguany s’ha fet la campanya amb la col·laboració de diverses entitats: Sedis Bàsquet, Cadi Club Hoquei i Patinatge Artístic, Edfor, Associació d’Hosteleria de l’Alt Urgell, el Consorci d’Atenció de les Persones de l’Alt Urgell i Càritas Urgell.

El canvi de sistema de triatge i de lliurament de les joguines ha donat valor i dignitat a la seva distribució, perquè els pares han pogut fer la seva tria entre les joguines disponibles als punts de col·laboració i la botiga Grapats Encants, seguint els desitjos dels seus fills; després, la donació s’ha fet amb el suport dels alumnes de l’escola La Salle, que realitzen el seu projecte APS vinculats amb Càritas: Ells han fet de “patges” voluntaris. En aquest sentit, és satisfactori veure com s’han pogut unir la sostenibilitat social i l’ambiental, i com es fa pedagogia entre les generacions més joves sobre la reutilització i la transferència dels objectes i valors, deixant de banda, el concepte “vell”.

Finalment, és satisfactori constatar que les famílies donants ho han fet des d’una major sensibilitat de solidaritat i ecològica, ja que, de les 828 joguines rebudes, han resultat aprofitables 457, i se n’han llençat 371. La proporció de joguines aprofitables és més alta que l’any passant, i s’ha passat d’un 40% a un 55% de joguines reutilitzades. S’han donat en total, 230 joguines a 148 infants. Concretament a La Seu d’Urgell se n’han beneficiat 83 infants amb 156 joguines. La resta de joguines han estat entregades a diversos punts de comarques del Pirineu i de Balaguer, a través del Centre Obert de La Seu d’Urgell, Càritas Balaguer, Càritas Puigcerdà, Càritas Vielha, o famílies ateses per Serveis socials de Comarca.

Càritas vol agrair a les famílies que s’hi ha implicat, als voluntaris i treballadors de les entitats participants, i especialment als infants i joves que amb la seva aportació i solidaritat han fet possible que aquesta campanya hagi obtingut el resultat que perseguíem: que el món resultés màgic per a tots els infants el dia de Reis.

Regala educació

1.302€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum

ES36 2100 0018 1702 0051 6790

BIZUM 33449

Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *