Trobada dels Delegats de les Càritas amb seu a Catalunya

Aquest dilluns dia 3 de febrer es reunien a la seu de Càritas Catalunya a Barcelona els Delegats Episcopals de les Càritas diocesanes de Catalunya.

Una reunió programada i urgida des de la mateixa Assemblea de Càritas Catalunya, on es va demanar us espai de trobada dels Delegats presidits pel bisbe Delegat de Càritas a la Tarraconense, el Cardenal Joan Josep Omella, el qual acompanyar la trobada.

La reunió va iniciar-se amb una pregària que va reflexionar entorn del missatge que va brindar del Papa Francesc a la IIIª Jornada Mundial dels Pobres de l’any passat.

Tot seguit va ser el Delegat episcopal de Cáritas Española, Rv. Vicente Martín, va oferir una xerrada i reflexió al voltant de la figura del delegat, titulada: “El Delegat episcopal de Càritas davant els reptes de l’acció caritativa i social” on va desglossar i aprofundir en la realitat d’un món i una societat canviants, una aproximació teològica i pastoral al Déu de Jesús i la causa dels pobres. La qual va brindar una profunda i suggeridora presentació de la figura del Delegat com a ministeri al servei de la caritat eclesial.

Martín finalitzar la seva intervenció oferint a la plenària dels delegats alguns dels reptes que tenen els delegats en aquesta acció de caritat i acció transformadora social i eclesial.

Després s’obri un espai per la reflexió i l’intercanvi d’experiències, un espai per conèixer les realitats a les diferents diòcesis.

Durant la jornada també es va fer present el President de Càritas Catalunya, el Sr. Francesc Roig, que també va oferir la seva visió i percepció sobre la figura dels Delegats i el seu encaix necessari en la tasca de les Càritas Diocesanes i de l’Assemblea de Càritas Catalunya.

Abans d’acabar la reunió Mons. Omella i els delegats van anar fins a l’Oratori per presidir un dels moments més simbòlics i eclesials per a tots els delegats presents (preveres i diaques) la benedicció de les estoles amb els logotips de Càritas i de “Caritas Internationalis”. Un moment de pregària i l’oferiment d’un símbol de la tasca eclesial dels Delegats per les celebracions religioses, un enviament a la tasca d’acompanyament de les respectives Càritas, en la seva vessant més espiritual.

Per finalitzar la jornada es va compartir un dinar entre tots els assistents on es va fer ben present la bona companyonia i el sentit amical de tots.

En resposta a aquesta jornada es va acordar fer alguna trobada anual de Delegats per poder treballar i aprofundir en la seva missió a les Càritas Diocesanes.

Portadors de petits miracles

0€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum

ES36 2100 0018 1702 0051 6790

BIZUM 33449

Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *