Càritas celebra el dia internacional de la dona en el comerç just

Càritas s’uneix a la celebració del Dia Internacional de la Dona el 8 de març, unint-se a la Campanya promoguda per la Coordinadora Estatal de Comerç Just CECJ, amb l’objectiu de visibilitzar a les dones del comerç just de tot el món. Durant aquests dies es vol portar a primer pla el valor afegit i el canvi que suposa per als milers de dones que ara es beneficien d’unes condicions dignes de treball gràcies al comerç just.

Malgrat els canvis «profunds» i que (segons relata l’ONU), hi ha més dones treballant i participant en la societat, la violència i la pobresa continuen obstaculitzant avui dia, a tot el món, la igualtat de gènere. La participació de les dones en la presa de decisions a tots els nivells i la seva representació continua sent baixa, i molt poques formen part de les juntes directives d’empreses i organitzacions.

El Comerç Just, des dels seus inicis, ha estat compromès amb la igualtat de gènere. I en la seva carta de principis, que totes les organitzacions d’aquest moviment han de complir, el garanteix en el seu principi número 6, que advoca per l’equitat, la no discriminació, i la llibertat d’associació sindical”. Aquests principis estan en la línia dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, marcats per l’ONU en la seva Agenda 2030, entre els quals trobem, en el seu objectiu 5, la igualtat entre els gèneres com a dret humà fonamental, i base necessària per a aconseguir «un món pacífic, pròsper i sostenible.»

Pots veure vídeos de testimoniatges i informes sobre comerç just i dona de l’Organització Mundial de Comerç Just WFTO aquí: Dia Internacional de la Dona el 8 de març CECJ

Testimoniatges de Càritas:

“Sóc mestressa de casa i visc amb el meu espòs i les meves tres filles. Vaig estudiar Belles arts en la Universitat d’Hebron, però la meva funció com a mare i esposa m’impedia agafar un treball fix de moltes hores. Fa dos anys vaig acudir a la cooperativa i em vaig oferir per a decorar els seus productes des de la meva llar. Com sóc bona amb el pinzell i el color, després d’unes sessions de capacitació vaig començar a contribuir en la producció en The Holy Land Handicraft Cooperative des de la meva casa, la qual cosa m’ha facilitat poder continuar cuidant de les meves filles. Aquesta experiència ha tingut un gran impacte positiu en la meva vida, perquè puc treballar del que he estudiat i fer costat a la meva família amb ingressos. Ara no podria viure sense això”. Khitam Ayyoubi, Palestina

«Fins ara les noies no treballaven, no tenien cap valor per a les seves famílies. Ara, com guanyem diners, ens escolten. Prenem part de les decisions, ens sentim apoderades.” Afirma Sonia Akter, artesana d’argila de CORR THE JUTE WORKS, cooperativa artesanal de Càritas Bangladesh.

Caritas secunda des de fa anys a milers de dones tant de cooperatives artesanals com de projectes de cooperació en diferents països.

Emergència Terratrèmol Turquia Síria

38.039€ de 40.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum

ES36 2100 0018 1702 0051 6790

BIZUM 33449

Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *