#Caritasx3: campanya de Càritas Catalunya per afrontar l’impacte del COVID-19

Càritas d’Urgell s’ha afegit a la campanya iniciada el divendres 17 d’abril de les Càritas de les 10 diòcesis catalanes per poder donar resposta a les peticions socials que Càritas ha anat rebent d’ençà que va decretar-se l’estat d’alarma. El lema de la campanya,  “La necessitat s’ha triplicat. Tripliquem les donacions. #Càritasx3”, explica quin és el problema: la demanda d’ajut s’ha triplicat en aquest temps de confinament.

Francesc Roig, president de Càritas Catalunya, ha informat que les demandes d’ajuda que setmanalment rep l’entitat en les seves seus arreu de Catalunya s’han multiplicat per tres. Lluny d’aturar-se en la seva activitat, Càritas ha incrementat les atencions, i estima que la demanda d’ajut s’anirà incrementant a mesura que s’allargui l’estat d’alarma. “Des de Càritas, volem estar al costat de les persones més vulnerables, que moltes vegades són descartades del sistema, i que malauradament resten invisibles”, ha afirmat el president de Càritas Catalunya.

En aquest sentit, també s’ha pronunciat el Director de Càritas d’Urgell, Josep Casanova, que ha recordat “la realitat en aquest moment ens diu que tots podem ser vulnerables. Ara hi haurà més vulnerables, perquè les situacions personals davant de la dificultat de treballar i amb les despeses corrents que hi ha, està posant moltes persones al límit”. Urgell ja ha posat a l’abast de les famílies que tenen dificultats targetes per la compra d’aliments per valor de 300 euros, i la ciutadania pot participar en el seu finançament a través d’una campanya de crowfounding.

Durant l’any 2018 Càritas va atendre més de 200.000 persones a Catalunya, i el 2019 a Urgell, 1.235 persones (504 famílies). Es preveu que a causa de la situació actual, la xifra augmenti exponencialment durant el 2020.

Per aquest motiu, i davant de l’emergència social que suposa, Càritas ha iniciat aquesta nova campanya de sensibilització, que ha comptat amb el suport del creatiu publicitari Camil Roca i de l’actor Víctor Solé, protagonista de l’anterior campanya de Càritas “Encara que no hi creguis, tots tenim un àngel”, on interpretava precisament “l’àngel” de Càritas. La campanya, ha posat en funcionament un web i un clip, dels que es farà difusió en les setmanes vinents, i comptarà amb la participació de televisions, diaris i ràdios d’arreu de Catalunya.

La campanya no només vol ser una crida a la solidaritat de la ciutadania de Catalunya, sinó que també vol ser un homenatge i agraïment als més de 3.000 professionals i voluntaris que continuen treballant diàriament per acollir i acompanyar les persones que ho estan passant més malament durant aquesta crisi.

“L’àngel no és Càritas, sinó que simbolitza totes i cadascuna de les persones que ens ajuden a fer que la nostra entitat no s’aturi. No només representa als professionals i voluntaris, sinó que també simbolitza el suport que rebem per part de tots els socis, donants, entitats, empreses, mossens i parròquies que de manera desinteressada ens estan donant un cop de mà”, han afirmat des de Càritas.

#Caritasx3: campaña de Cáritas Cataluña para afrontar el impacto del COVID-19

Cáritas de Urgell se ha añadido a la campaña iniciada el viernes 17 de abril de Cáritas en las 10 diócesis atalanas, creada para poder dar respuesta a las peticiones sociales que la entidad ha ido recibiendo desde que se decretó el estado de alarma. El lema de la campaña, “La necesidad se ha triplicado. Triplicamos las donaciones. # Càritasx3 “, explica cuál es el problema: la demanda de ayuda se ha triplicado en este tiempo de confinamiento.

Francesc Roig, presidente de Cáritas Cataluña, informó que las demandas de ayuda que semanalmente recibe la entidad en sus sedes en Cataluña se han multiplicado por tres.
Lejos de detenerse en su actividad, Cáritas ha incrementado las atenciones, y estima que la demanda de ayuda se irá incrementando a medida que se alargue el estado de alarma.


En este sentido, también se ha pronunciado el Director de Cáritas de Urgell, Josep Casanova, que ha recordado “la realidad en este momento nos dice que todos podemos ser vulnerables. Ahora habrá más vulnerables, pórque las situaciones personales se han hecho más difíciles, ante la dificultad de trabajar y con los gastos corrientes que las familias soportan; se está poniendo muchas personas al límite “.
Cáritas de Urgell ya ha puesto al alcance de las familias que tienen dificultades tarjetas para la compra de alimentos por valor de 300 euros, y la ciudadanía puede participar en su financiación a través de una campaña de crowfounding, que está teniendo buena aceptación.

“Desde Cáritas, queremos estar al lado de las personas más vulnerables, que muchas veces son descartadas del sistema, y que desgraciadamente quedan invisibles”, afirman los responsables de Cáritas.


Durante el año 2019 en Cáritas de Urgell atendió para cubrir necesidades básicas 1.235 personas (504 familias) y se invirtieron 169.986, 04 euros en ayudas sociales directas. El 51% del total de las ayudas son para los gastos relacionados con la vivienda, el alquiler y los suministros. Además, se destinaron 49.000 euros a ayudas escolares, para niños que necesitan apoyo para libros o material escolar. Estas cifras, debido a la situación actual, las
prevé que aumenten exponencialmente durante los próximos meses y en el año 2020.


Cáritas atendió más de 200.000 personas en Cataluña el año 2018.
Ante la emergencia social que supone el confinamiento, Cáritas ha iniciado esta nueva campaña de sensibilización, que ha contado con el apoyo del creativo publicitario Camil Roca y del actor Víctor Solé, protagonista de la anterior campaña de Cáritas “Aunque no creas, todos tenemos un ángel”, donde interpretaba precisamente “el ángel” de Cáritas. La campaña, ha puesto en funcionamiento una web y un clip, de los que se difundirá en las
próximas semanas, y contará con la participación de televisiones, eriódicos y radios de toda Cataluña.

La campaña no sólo quiere ser una llamada a la solidaridad de la ciudadanía de Cataluña, sino que también quiere ser un homenaje y agradecimiento a los más de 3.000 profesionales y voluntarios que continúan trabajando diariamente para acoger y acompañar a las personas que lo están pasando durante esta crisis.


“El ángel no es Cáritas, sino que simboliza todas y cada una de las personas que nos ayudan a que nuestra entidad no se detenga. No sólo representa a los profesionales y voluntarios, sino que también simboliza el apoyo que recibimos por parte de todos los socios, donantes, entidades, empresas, sacerdotes y parroquias que de manera desinteresada nos están dando
una mano “, consideran desde Cáritas .

Portadors de petits miracles

0€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum

ES36 2100 0018 1702 0051 6790

BIZUM 33449

Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *