Càritas reclama davant de les Nacions Unides que els drets humans estiguin al Centre de les polítiques públiques

Càritas Internationalis va delegar en Sonia Olea, experta de l’Equip d’Incidència i Comunicació de Cáritas Española, la representació davant el Consell de Drets Humans de les Nacions Unides durant la 44a sessió que s’ha celebrat amb motiu del III Examen Periòdic Universal al qual se sotmet Espanya.

Durant la seva intervenció, la representant de Cáritas Española va sol·licitar una vegada més la Implementació del II Pla de Drets Humans, que permeti el disseny de polítiques públiques amb l’enfocament del Dret Internacional dels Drets Humans, així com la implementació urgent de protocols que donin compliment a les recomanacions/ dictàmens internacionals en matèria de drets humans.

L’Examen Periòdic Universal (EPU) és un mecanisme establert pel Consell de Drets Humans amb la finalitat de millorar l’accés i la garantia dels drets humans en cada un dels 193 països membres de l’ONU.

Sonia Olea va començar la seva intervenció assenyalant, en nom de Càritas Internationalis i en representació de Cáritas Española el seu suport i reconeixement a Espanya pel nombre significatiu de recomanacions formulades durant aquest tercer Examen Periòdic Universal i que han estat preses en compte per als propers quatre anys.

Durant la seva intervenció la representant de Càritas va cridar l’atenció sobre la situació que pateixen diferents col·lectius de persones a les que Càritas acompanya al nostre país i que es troben en una greu situació de pobresa, exclusió i desigualtat.

En relació als treballadors emigrants les recomanacions al Govern d’Espanya han estat: la signatura de la Convenció internacional sobre la protecció dels drets de tots els treballadors migratoris i dels seus familiars.

També les devolucions sumàries a Ceuta i Melilla han estat objecte de recomanacions per tal de dotar dels recursos adequats per al compliment de les garanties processals en els procediments de devolució i la derogació de la disposició addicional desena de la Llei d’Estrangeria.

Pel que fa a les persones emigrants i refugiades l’aprovació d’un Reglament d’asil; una adequada distribució dels nens, nenes i joves no acompanyats en el territori de l’Estat, per evitar la concentració en determinades zones.

Finalment, per tal d’evitar la criminalització de la pobresa, Càritas ha recomanat a Espanya la creació de sistemes de seguiment i un observatori de l’actual Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana especialment pel que fa a supòsits jurídicament indeterminats on poden veure’s molt danyades persones en situació d’exclusió social i vulnerabilitat severa.

Càritas reclama davant de les Nacions Unides que els drets humans estiguin al Centre de les polítiques públiques

Càritas Internationalis va delegar en Sonia Olea, experta de l’Equip d’Incidència i Comunicació de Cáritas Española, la representació davant el Consell de Drets Humans de les Nacions Unides durant la 44a sessió que s’ha celebrat amb motiu del III Examen Periòdic Universal al qual se sotmet Espanya.

Durant la seva intervenció, la representant de Cáritas Española va sol·licitar una vegada més la Implementació del II Pla de Drets Humans, que permeti el disseny de polítiques públiques amb l’enfocament del Dret Internacional dels Drets Humans, així com la implementació urgent de protocols que donin compliment a les recomanacions/ dictàmens internacionals en matèria de drets humans.

L’Examen Periòdic Universal (EPU) és un mecanisme establert pel Consell de Drets Humans amb la finalitat de millorar l’accés i la garantia dels drets humans en cada un dels 193 països membres de l’ONU.

Sonia Olea va començar la seva intervenció assenyalant, en nom de Càritas Internationalis i en representació de Cáritas Española el seu suport i reconeixement a Espanya pel nombre significatiu de recomanacions formulades durant aquest tercer Examen Periòdic Universal i que han estat preses en compte per als propers quatre anys.

Durant la seva intervenció la representant de Càritas va cridar l’atenció sobre la situació que pateixen diferents col·lectius de persones a les que Càritas acompanya al nostre país i que es troben en una greu situació de pobresa, exclusió i desigualtat.

En relació als treballadors emigrants les recomanacions al Govern d’Espanya han estat: la signatura de la Convenció internacional sobre la protecció dels drets de tots els treballadors migratoris i dels seus familiars.

També les devolucions sumàries a Ceuta i Melilla han estat objecte de recomanacions per tal de dotar dels recursos adequats per al compliment de les garanties processals en els procediments de devolució i la derogació de la disposició addicional desena de la Llei d’Estrangeria.

Pel que fa a les persones emigrants i refugiades l’aprovació d’un Reglament d’asil; una adequada distribució dels nens, nenes i joves no acompanyats en el territori de l’Estat, per evitar la concentració en determinades zones.

Finalment, per tal d’evitar la criminalització de la pobresa, Càritas ha recomanat a Espanya la creació de sistemes de seguiment i un observatori de l’actual Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana especialment pel que fa a supòsits jurídicament indeterminats on poden veure’s molt danyades persones en situació d’exclusió social i vulnerabilitat severa.

Portadors de petits miracles

0€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum

ES36 2100 0018 1702 0051 6790

BIZUM 33449

Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *