CÀRITAS D’URGELL CREA EL NOU GRUP GRAPATS

El programa d’inserció laboral de Càritas d’Urgell millora amb la creació del grup Grapats

Càritas d’Urgell vol informar que es posa en marxa el grup GRAPATS, format per dues empreses: Nougrapats Empresa d’inserció,  creada al 2014, i pel CENTRE ESPECIAL DE TREBALL  GRAPATS, creat al 2019 i inscrit al registre de centres especials de treball de la Generalitat, al marc del 2020. Aquest CENTRE ESPECIAL DE TREBALL està focalitzat en l’ocupació de joves amb  discapacitat intel·lectual i/o malalties de salut mental, sense renunciar a la inserció en el mercat laboral ordinari.

El dos projectes estan promoguts i dirigits per Càritas d’Urgell i tenen el  domicili social a La Seu d’Urgell (l’Alt Urgell) i la forma jurídica de les dues entitats és la d’un SLU (societat limitada amb únic soci).

L’objectiu que cerquem amb la creació del Grup Grapats és la millora del programa d’inserció laboral de Càritas d’Urgell. La diferenciació entre els dos projectes  d’inserció, ( E.I i CET) enfocats a col·lectius diferents, fa que es disposi de més mitjans d’inserció laboral pels participants i s’avanci cap a una evolució favorable de les persones treballadores.

Amb aquest nou projecte CET es vol aconseguir crear 11 llocs de treball per discapacitats, a 30 hores setmanals. El procés de traspàs de 6 treballadors de la empresa d’inserció al CET ja s’ha iniciat i està prevista la incorporació de dos nous treballadors durant l’any 2020, per acabar a l’any amb 8 persones contractades.

La nostra història de creació del CET

Al 2015, Càritas d’Urgell va posar en marxa el projecte Activa’t en el centre Sant Ot de la Seu d’Urgell. L’objectiu en aquell moment era resoldre una problemàtica que vàrem detectar en l’àmbit local: hi havia joves amb discapacitat  intel·lectual i malalties mentals als que els era molt difícil accedir al mercat laboral i per tant quedaven fora de l’àmbit social. L’any 2017 es va tancar aquesta aula de suport per incorporar els joves a l’empresa d’inserció Nougrapats.

Transcorregut un temps, es va  observar les diferències de gestió i d’acompanyament que exigien els dos col·lectius: els de persones en risc d’exclusió, i les persones amb discapacitat. Vàrem arribar a la conclusió de que havien de portar rumbs diferents i amb una gestió diferenciada. També, que calia fer el disseny de feines diferents i específiques que facilités l’encaix laboral dels diversos perfils personals, per facilitar la seva inserció en el mercat ordinari. Sabent que, per algunes d’aquestes persones serà molt improbable la inserció al mercat ordinari, i assumint aquesta realitat.

La creació del nou CET, (Centre Especial de Treball) s’ha fet a partir de l’actual infraestructura d’empresa d’inserció de NOUGRAPATS E.I.; que està situada a la nau de l’avinguda Guillem Graell, 24; i també la botiga “Grapats Encants” situada  al  carrer Canonges 3-5, totes dues a La Seu d’Urgell. S’hi ha inclòs les actuals línies de negoci: bugaderia comercial, lloguer de vaixelles i auxiliars, paqueteria i missatgeria, venda objectes de segona mà.

L’empresa d’inserció NOUGRAPATS manté la nau del polígon industrial, on es fa el tràfic de contenidors de roba. La botiga Moda RE de l’avinguda Salòria, manté les línies de negoci : residu tèxtil, venda roba i complements, i mudances.

close

Apunta't al nostre Butlletí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.