COVID-19 a Càritas Puigcerdà

L’actual crisi econòmica derivada de la COVID 19 ha fet que a Càritas Puigcerdà augmentin les demandes envers despeses relacionades amb lloguers i subministraments.

Una de les peculiaritats d’aquest territori és l’ampli enfocament al turisme i a la restauració, i per tant, la dependència de moltes famílies de l’activitat d’aquests serveis. Fent així que amb aquest segon tancament del sector s’hagin vist afectats molt usuaris que ja havien patit un ERTO previ o venien de l’atur.

L’habitatge és un dret fonamental que des de Càritas intentem preservar, però tal com s’ha vist reflectit en l’últim any, cada cop més, és una problemàtica que va creixent.

En l’informe recent de l’Observatori de la Realitat Social de Càritas, del juny de 2020, titulat La crisi de la COVID-19: el primer impacte en les famílies acompanyades per Càritas, es reflecteix el fet que la crisi de la COVID-19 ha provocat que més de 700.000 persones, un 49,2 % de les llars ateses per Càritas, no puguin fer front als pagaments de la hipoteca o del lloguer. D’altra banda, una de cada quatre famílies (24 %) ateses per Càritas es pot veure obligada a haver d’abandonar el seu habitatge.

Des de principi d’any Càritas Puigcerdà ha invertit quasi 20.000 euros amb ajudes directes de lloguers i 3.000 de subministraments.

COVID-19 en Cáritas Puigcerdá

La actual crisis económica derivada de la COVID 19 ha hecho que en Cáritas Puigcerdá aumenten las demandas hacia gastos relacionados con alquileres y suministros.

Una de las peculiaridades de este territorio es el amplio enfoque al turismo y a la restauración, y por tanto, la dependencia de muchas familias de la actividad de estos servicios. Haciendo así que con este segundo cierre del sector se hayan visto afectados muy usuarios que ya habían sufrido un ERTO previo o venían del paro.

La vivienda es un derecho fundamental que desde Cáritas intentamos preservar, pero tal como se ha visto reflejado en el último año, cada vez más, es una problemática que va creciendo.

En el informe reciente del Observatorio de la Realidad Social de Cáritas, de junio de 2020, titulado La crisis de la COVID-19: el primer impacto en las familias acompañadas por Cáritas, se refleja el hecho que la crisis de la COVID-19 ha provocado que más de 700.000 personas, un 49,2% de los hogares atendidos por Cáritas, no puedan hacer frente a los pagos de la hipoteca o del alquiler. Por otro lado, una de cada cuatro familias (24%) atendidas por Cáritas se puede ver obligada a tener que abandonar su vivienda.

Desde principio de año Cáritas Puigcerdá ha invertido casi 20.000 euros con ayudas directas de alquileres y 3.000 de suministros.

Portadors de petits miracles

0€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum

ES36 2100 0018 1702 0051 6790

BIZUM 33449

Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *