Les 10 Càritas amb seu a Catalunya afronten la segona onada de la COVID-19

  • L’entitat impulsa la campanya “La pobresa també rebrota”, amb l’objectiu d’obtenir recursos per respondre a les conseqüències econòmiques i socials de la segona onada i d’un possible confinament
  • Al mes de maig, els serveis de primera resposta de les deu Càritas amb seu a Catalunya van atendre més de 103.000 persones, un 63% més que abans de l’inici de la pandèmia
  • Càritas recorda que 1 de cada 3 persones ateses no havia necessitat mai abans l’ajuda de Càritas

Barcelona, 3 de novembre de 2020 – “La pobresa també rebrota”, aquest és el lema de la campanya que les deu Càritas amb seu a Catalunya han impulsat per fer front a la situació que pot esdevenir en les pròximes setmanes. El president de Càritas Catalunya, Francesc Roig, ha advertit que “ja s’està detectant una nova arribada de persones als despatxos de l’entitat, i que cal estar preparats per afrontar la nova situació. “Moltes de les Càritas amb seu a Catalunya ja han exhaurit el pressupost que tenien previst per tot el 2020. Davant d’aquest context, apel·lem a la solidaritat de la ciutadania per continuar garantint les ajudes a les persones més vulnerables de la nostra societat”, ha indicat Roig.

Càritas ha recordat que al maig van augmentar un 63 % les persones ateses pels serveis de primera resposta a Catalunya, passant de 63.300 persones a més de 103.000, i que aquest increment va obligar a destinar molts més recursos per cobrir necessitats bàsiques com l’alimentació o les despeses relacionades amb l’habitatge. “1 de cada 3 persones ateses per Càritas no havia necessitat mai la nostra ajuda. És una situació que ens recorda a la crisi de 2008, amb la diferència que aquesta ha afectat a tots els sectors econòmics sense excepció, també a l’economia submergida”, ha destacat el president de Càritas Catalunya.

Actualment, 1 de cada 4 llars ateses per Càritas no disposa de cap ingrés, situant al 65,2 %, de les famílies per sota del llindar crític de la pobresa severa. Això suposa que la meitat de les famílies tinguin dificultats per pagar el lloguer, la hipoteca o els subministraments. “La situació és insostenible. El 36% de les famílies han hagut de reduir les despeses d’alimentació, i un segon confinament pot ser letal per a moltes d’aquestes persones. No podem esperar ni un minut més a prendre mesures i mitigar l’impacte social de la COVID-19”, ha afirmat Roig.

La campanya, que estarà activa durant els mesos d’octubre i novembre, i els diners recaptats aniran destinats principalment a les ajudes directes per pagar lloguers, relloguers, factures o la compra d’aliments.

Les 10 Càritas amb seu a Catalunya afronten la segona onada de la COVID-19

  • La entidad impulsa la campaña “La pobreza también rebrota”, con el objetivo de obtener recursos para responder a las consecuencias económicas y sociales de la segunda oleada y de un posible confinamiento
  • Al mes de mayo, los servicios de primera respuesta de las diez Cáritas con sede en Cataluña atendieron más de 103.000 personas, un 63% más que antes del inicio de la pandemia
  • Cáritas recuerda que 1 de cada 3 personas atendidas no había necesitado nunca antes la ayuda de Cáritas

Barcelona, 3 de noviembre de 2020 – “La pobreza también rebrota”, este es el lema de la campaña que las diez Cáritas con sede en Cataluña han impulsado para hacer frente a la situación que puede acontecer en las próximas semanas. El presidente de Cáritas Cataluña, Francesc Roig, ha advertido que “ya se está detectando una nueva llegada de personas en los despachos de la entidad, y que hay que estar preparados para afrontar la nueva situación. “Muchas de las Cáritas con sede en Cataluña ya han agotado el presupuesto que tenían previsto por todo el 2020. Ante este contexto, apelamos a la solidaridad de la ciudadanía para continuar garantizando las ayudas a las personas más vulnerables de nuestra sociedad”, ha indicado Roig.

Cáritas ha recordado que en mayo aumentaron un 63% las personas atendidas por los servicios de primera respuesta en Cataluña, pasando de 63.300 personas además de 103.000, y que este incremento obligó a destinar muchos más recursos para cubrir necesidades básicas como la alimentación o los gastos relacionados con la vivienda. “1 de cada 3 personas atendidas por Cáritas no había necesitado nunca nuestra ayuda. Es una situación que nos recuerda a la crisis de 2008, con la diferencia que esta ha afectado a todos los sectores económicos sin excepción, también a la economía sumergida”, ha destacado el presidente de Cáritas Cataluña.

Actualmente, 1 de cada 4 hogares atendidas por Cáritas no dispone de ningún ingreso, situando al 65,2%, de las familias por debajo del umbral crítico de la pobreza severa. Esto supone que la mitad de las familias tengan dificultades para pagar el alquiler, la hipoteca o los suministros. “La situación es insostenible. El 36% de las familias han tenido que reducir los gastos de alimentación, y un segundo confinamiento puede ser letal para muchas de estas personas. No podemos esperar ni un minuto más a tomar medidas y mitigar el impacto social de la COVID-19”, ha afirmado Roig.

La campaña, que estará activa durante los meses de octubre y noviembre, y el dinero recaudado irán destinados principalmente a las ayudas directas para pagar alquileres, relloguers, facturas o la compra de alimentos.

#alesfosques

17.650€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

También puedes realizar una Transferencia o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790 ///BIZUM 33449 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *