Falten missatgers per portar el Nadal a totes les llars

Aquest és el temps en el que els repartidors de missatgeria van atrafegats portant paquets; en el que les persones esperen amb il·lusió a les seves llars; en què les empreses multinacionals de repartiment tenen una bogeria de feinada…  i no hi ha porta de cap llar que se’ls resisteixi.

Sabem que dins de la capsa, gran o petita, hi ha alguna cosa que s’espera… no ens podem estar d’obrir-la de seguida i mirar a dins per saber si la tramesa és correcta, i normalment aflora un somriure de galta a galta, amb el pensament de “ja ha arribat el que esperàvem”.

Càritas i el seu missatge voldria també en aquest temps de Nadal poder estar ben encapsat per poder arribar a totes les llars del nostre Bisbat i de les nostres parròquies. Tenim un logotip ben conegut, com moltes de les capses de missatger… els nostres quatre cors no volen deixar de bategar, de funcionar, en aquests dies de dificultats, de pobresa i de mancances a moltes llars.

Però això si, ens falten molts missatgers per poder fer bé la feina, persones com tu i com jo que amb la diligència dels repartidors puguem atansar-nos a la porta d’aquella família que tenen dificultats. Farem que la vulnerabilitat no sigui l’únic plat, l’única companyia que tinguin en aquestes festes nadalenques. Una experiència, la del missatger i del missatge, que ens recorda un text ben de l’Advent: el text llucà de l’Anunciació (Llc. 1, 26-38). Falten molts com l’arcàngel Gabriel que vulguin portar no només el paquet de les ajudes de menjar, de medicaments, d’ajudes econòmiques, sinó també un missatge, que hem de donar a l’altre “Bon Nadal… per a tu i per a tothom”.

Enguany, el cartell de la campanya té un interrogant ben gros que apuntala el Bon Nadal. Fem que amb el nostre compromís, amb la nostra ajuda, amb la nostra almoina, quedi transformat en un signe d’admiració (!) que capgirem el dubte per una certesa: que en aquest 2020, malgrat tot el que vivim i patim per la pandèmia i les seves nefastes conseqüències, puguem aconseguir que el sentit del Nadal, en clau cristiana, arribi a totes les llars, especialment a les dels més fràgils.

Fins i tot podrem demanar que als cartells que penjaran de les nostres esglésies, els mossens canviïn el text i vulgui posar “Bon Nadal !!! Per a tothom”, perquè haurem aconseguit, amb l’ajuda de tots, que les portes tancades per les dificultats i la pobresa restin obertes per trobar-nos amb l’altre que ens necessita, que espera que algú li porti el Missatge del veritable Nadal, aquell que Gabriel va anunciar a la Verge Maria “Déu te guard, plena de la gràcia del Senyor! Ell és amb tu”.

Mn. Jaume Mayoral, delegat Càritas d’Urgell

Falten missatgers per portar el Nadal a totes les llars

Aquest és el temps en el que els repartidors de missatgeria van atrafegats portant paquets; en el que les persones esperen amb il·lusió a les seves llars; en què les empreses multinacionals de repartiment tenen una bogeria de feinada…  i no hi ha porta de cap llar que se’ls resisteixi.

Sabem que dins de la capsa, gran o petita, hi ha alguna cosa que s’espera… no ens podem estar d’obrir-la de seguida i mirar a dins per saber si la tramesa és correcta, i normalment aflora un somriure de galta a galta, amb el pensament de “ja ha arribat el que esperàvem”.

Càritas i el seu missatge voldria també en aquest temps de Nadal poder estar ben encapsat per poder arribar a totes les llars del nostre Bisbat i de les nostres parròquies. Tenim un logotip ben conegut, com moltes de les capses de missatger… els nostres quatre cors no volen deixar de bategar, de funcionar, en aquests dies de dificultats, de pobresa i de mancances a moltes llars.

Però això si, ens falten molts missatgers per poder fer bé la feina, persones com tu i com jo que amb la diligència dels repartidors puguem atansar-nos a la porta d’aquella família que tenen dificultats. Farem que la vulnerabilitat no sigui l’únic plat, l’única companyia que tinguin en aquestes festes nadalenques. Una experiència, la del missatger i del missatge, que ens recorda un text ben de l’Advent: el text llucà de l’Anunciació (Llc. 1, 26-38). Falten molts com l’arcàngel Gabriel que vulguin portar no només el paquet de les ajudes de menjar, de medicaments, d’ajudes econòmiques, sinó també un missatge, que hem de donar a l’altre “Bon Nadal… per a tu i per a tothom”.

Enguany, el cartell de la campanya té un interrogant ben gros que apuntala el Bon Nadal. Fem que amb el nostre compromís, amb la nostra ajuda, amb la nostra almoina, quedi transformat en un signe d’admiració (!) que capgirem el dubte per una certesa: que en aquest 2020, malgrat tot el que vivim i patim per la pandèmia i les seves nefastes conseqüències, puguem aconseguir que el sentit del Nadal, en clau cristiana, arribi a totes les llars, especialment a les dels més fràgils.

Fins i tot podrem demanar que als cartells que penjaran de les nostres esglésies, els mossens canviïn el text i vulgui posar “Bon Nadal !!! Per a tothom”, perquè haurem aconseguit, amb l’ajuda de tots, que les portes tancades per les dificultats i la pobresa restin obertes per trobar-nos amb l’altre que ens necessita, que espera que algú li porti el Missatge del veritable Nadal, aquell que Gabriel va anunciar a la Verge Maria “Déu te guard, plena de la gràcia del Senyor! Ell és amb tu”.

Mn. Jaume Mayoral, delegat Càritas d’Urgell

#alesfosques

1.500€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790
BIZUM 33449
Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *