La pandèmia ha evidenciat que la justícia social es més necessària que mai

Càritas ha remarcat que la COVID està exposant a les persones més vulnerables al límit i entre aquestes, les persones en situació de sense llar, migrants i refugiades, són les que veuen els seus drets més vulnerats. 

En el marc del Dia Mundial de la Justícia Social, el 20 de febrer, Càritas ha remarcat que la COVID està exposant a les persones més vulnerables al límit i entre aquestes, les persones en situació de sense llar, migrants i refugiades, són les que veuen els seus drets més vulnerats. 

Any rere any Càritas demana a les administracions públiques que garanteixin una vida digna per a tothom, recordant que l’habitatge és la primera barrera de protecció per preservar la salut, la vida i la dignitat, i que el fet de no tenir casa mata. En aquest sentit, Càritas s’alegrava de la suspensió dels desnonaments i prohibició del tall de subministraments a les persones vulnerables, una mesura urgent i necessària, però al mateix temps, novament alertava de les millores necessàries en el Reial Decret perquè les mesures arribin a totes les persones en risc. 

Des que va començar l’emergència del coronavirus, Càritas ha presentat 6 mesures per evitar l’impacte de la crisi en les persones migrants i refugiades que ajudaria a reconèixer els seus drets i garantir-los.

En relació a la infància, l’actuació de transformar les beques menjador en targetes moneder va fer possible que aquesta ajuda arribés als infants que la necessitaven. No obstant, la COVID ha evidenciat els efectes de la bretxa digital en els alumnes més vulnerables. Així mateix, també hi ha infants que no tenen els llibres i que no poden participar de les sortides… Per aquest motiu, Càritas ha proposat un decàleg per a una educació inclusiva i de qualitat que ajudi a vetllar pel creixement dels infants i joves.

Durant el 2020 amb la pandèmia que està ofegant sobretot als més vulnerables, Càritas ha valorat positivament l’aprovació de l’Ingrés Mínim Vital, no obstant, l’entitat ha detectat deficiències que fan inviable que justament les persones que més el necessiten no hi tinguin accés, i a dia d’avui continua sent força impossible realitzar el tràmit.

Des de Càritas es demana a les administracions que facin polítiques públiques que garanteixin els drets de tothom i ajudin a viure la vida amb l’esperança de respirar i seguir endavant. Per les eleccions del diumenge 14 de febrer Càritas Catalunya va adherir-se a les propostes polítiques de la Taula del Tercer Sector per millorar el futur de les persones més vulnerables. Càritas considera que cal justícia social, que en els municipis els treballadors se sentin persones amb drets, i les persones se sentin integrades com a veïns.

Portadors de petits miracles

0€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum

ES36 2100 0018 1702 0051 6790

BIZUM 33449

Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *