Església pel Treball Decent urgeix «ara més que mai» a crear ocupació digna, sostenible i inclusiva


Les entitats promotores de “ITD” centraran els seus esforços en 2021 a reclamar l’adopció de polítiques en favor d’ocupacions decents.

Amb el lema «Ara més que mai, treball decent», les entitats promotores de la iniciativa Església pel treball decent centraran els seus esforços, aquest any 2021, a assenyalar que ha arribat el moment d’adoptar polítiques i compromisos en favor d’ocupacions dignes, sostenibles i inclusius.

La pandèmia ha agreujat la ja difícil situació del món del treball i ha revelat els límits del treball mercantilitzat. El model de relacions laborals actual no assegura a milers de treballadors i de treballadores accedir a un treball decent que permeti atendre necessitats bàsiques com arribar a fi de mes, conciliar la vida laboral i familiar, l’accés a l’habitatge, la seguretat i salut laboral o el confort energètic, la participació social, etc.

Drama laboral

Més de sis-centes mil persones van perdre la seva ocupació en 2020. Un drama que afecta 3,7 milions de persones. Amb major intensitat entre les dones i els joves. La taxa d’atur femenina és del 18,3%, enfront del 14,2% de la masculina, mentre que tres de cada quatre ocupacions a temps parcial són ocupats per dones (74,4%). La desocupació juvenil en menors de 25 anys a Espanya ja és del 39,6%, mentre que la mitjana de la Unió Europea se situa entorn del 15,7% (EPA 2020).

El total d’ingressos de les persones assalariades ha caigut un 12,7% (1r semestre 2020), a causa de la reducció de les hores treballades i les pèrdues d’ocupació. Crida l’atenció que el 16% dels treballadors rebi una remuneració per sota del salari mínim (OIT).

Especialment intenses són les conseqüències per a la població més vulnerable, que té vuit vegades més atur que la resta, presentant un índex de desocupació del 73% i un accés al treball precari i discontinu. Hi ha 7,8 milions de persones (el 16% de les famílies) en llars on el sustentador principal manca d’un mínim d’estabilitat en l’ocupació, sense oblidar que 615.000 persones han de conformar-se a viure de l’economia informal (FOESSA).

Ara més que mai, treball decent

Per això, la iniciativa Església pel Treball Decent (ITD) considera que és urgent abordar aquesta situació en la qual ens trobem, especialment entre les dones i els joves. Aquesta serà la principal prioritat en la reflexió i en l’acció de la iniciativa durant 2021 i que tindran la seva màxima expressió en la convocatòria del Primer de Maig i de la Jornada Mundial pel Treball Decent, del 7 d’octubre, dies claus en el seu quefer per a la promoció de la dignitat del treball.

Amb el ministeri pastoral

A més, ITD actualitzarà els seus materials de sensibilització i informació per a continuar promovent l’adhesió de parròquies, col·lectius i institucions a la iniciativa. En aquest sentit, pretén avançar en el diàleg amb els membres de la Conferència Episcopal Espanyola, particularment amb el bisbe de la Pastoral del Treball, per a compartir mirades, preocupacions i estratègies que continuïn animant la prioritat del treball decent enmig de l’acció pastoral de tota l’Església.

#alesfosques

17.550€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

También puedes realizar una Transferencia o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790 ///BIZUM 33449 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *