Càritas d’Urgell obre a Balaguer la primera botiga Moda Re- a la comarca de la Noguera

Càritas d’Urgell obrirà una nova botiga de tèxtil “Moda Re-” i objectes de segona mà a Balaguer el proper 12 d’abril, amb l’objectiu de promoure l’economia circular a partir del residu tèxtil i alhora, generar llocs de treball d’inserció. Es vol també, fomentar el consum responsable i el respecte al medi ambient. Moda Re- és un projecte de Càritas que es porta a terme amb el suport de totes les diòcesis espanyoles.

La nova botiga Moda Re- de Balaguer és la primera de la comarca de la Noguera i la cinquena de la província de Lleida. S’afegeix a la botiga de la Seu d’Urgell i a les tres botigues que hi ha a Lleida. Està situada al C/ Barcelona, núm. 65 de Balaguer, en un local  amb 162 metres quadrats i en el que s’hi podrà trobar roba per a tots les edats, complements de moda, articles de decoració i joguines, roba i parament de la llar, estris de cuina i complements esportius.

El projecte ha estat possible gràcies al suport de la Fundació Llar Cristina Maria Maestre i de Càritas Espanyola, i es posa en marxa a traves de l’empresa d’inserció laboral Nougrapats de Càritas d’Urgell que, d’aquesta manera, s’obre a un desplegament territorial de l’empresa que ha de permetre crear, a curt termini, 2 llocs de treball d’inserció.

Es tracta d’un projecte que cerca generar ocupació al territori de Balaguer i la seva comarca, i que al mateix promou la participació social, en una activitat transformadora que millora els  ratis  de reutilització i reciclatge i que genera al mateix temps un estalvi en la gestió municipal del reciclatge.

L’empresa d’inserció “Nougrapats” de Càritas d’Urgell és una aposta seria i compromesa amb l’equilibri social, que malgrat les grans dificultats que ha comportat la crisi actual, ha sostingut l’estructura humana: ha acabat l’any 2020 amb 6 treballadors d’inserció i 7 treballadors d’estructura, i hi han passat durant el darrer any 12 persones en itinerari d’inserció laboral, una de les quals està treballant en l’empresa ordinària.

Balaguer és una de les poblacions on s’ha recollit més residu tèxtil durant l’any passat: 46.822 kg, dels 376.682 kg que s’han recollit en tot el territori del Bisbat d’Urgell, durant l’any 2020.

#alesfosques

17.550€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

También puedes realizar una Transferencia o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790 ///BIZUM 33449 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *