Un any després a Càritas Puigcerdà

Ens aturem per fer la vista enrere i adonar-nos de tots els canvis que ens ha portat la pandèmia mundial de la Covid-19. Ens sentim molt orgullosos de la feina feta i de com hem estat capaços d’adaptar-nos i poder donar respostes ràpides i efectives. Però sabem que encara ens queda un llarg trajecte per recórrer.

– En el Programa d’acollida i acompanyament: Oferim un espai d’acollida i d’escolta de les necessitats de la persona, bé siguin materials, formatives, emocionals, relacionals, etc. Adreçat a qualsevol persona que necessiti sentir-se acompanyada i escoltada

– A Puigcerdà l’any 2020 es va fer un treball de seguiment amb 101 famílies.

– Ajudes socials Ajudem amb recursos econòmics a fer front a diferents necessitats. Durant el 2020 Càritas va triplicar les ajudes socials.

– A Puigcerdà vam destinar un total de 48510.85 €, destinades a 101 llars, 286 beneficiaris:
Alimentació: 88 famílies i un total de 7874.59 €
Habitatge: 53 famílies 22279.71 €
Subministraments: 28 famílies 4222.37 €
Salut: 51 famílies 6403.55 €
Aj. escolars: 34 famílies 7308.09 €
Roba: 25 famílies 422.54 €
– Infància i Joventut: El nostre objectiu és millorar la situació dels infants, el seu entorn, les seves relacions i vincles, i oferir-los suport en el seu desenvolupament personal. Promovent el desenvolupament social i educatiu dels infants i adolescents per mitjà de diversos serveis i projectes, com el reforç escolar durant el curs escolar i reforç durant l’estiu.

– Persones grans: Dona suport a la dimensió de l’acompanyament i ofereix suport i ajudes socials a aquelles persones grans que pateixen problemàtiques, dificultats, malaltia, i soledat.

– Sense llar i habitatge: Serveis orientats a persones amb dificultats personals i socials, sense xarxa de relació, amb problemes econòmics, sense un habitatge estable. Creiem que tenim una responsabilitat comunitària en l’atenció específica d’aquest col·lectiu per tal que puguin recuperar la dignitat. Són persones que tenen un nom, una història pròpia i uns drets que sovint han quedat aparcats en un cantó i que hem d’ajudar a recuperar.

– Programa laboral: Servei orientat a un acompanyament actiu en la recerca de feina. Des de la definició d’un objectiu i perfil professional, a la capacitació i millora de competències i a la gestió d’ofertes o borses de treball. Actualment a La Cerdanya hi ha un increment de la precarietat de llocs de treball i moltes famílies que no disposen de cap ingrés.

Càritas Puigcerdà, gràcies a la solidaritat de la nostra població, voluntaris, socis i donants, continuem lluitant arribar a totes les famílies que ho necessitin promovent el sentit de comunitat que ens uneix.

#alesfosques

1.500€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790
BIZUM 33449
Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *